gsm telefon

Če si ne želite naročniškega razmerja za telefon, ga kupite v prosti prodaji

Category Telefonija

Ljudje smo zelo različni, tako v splošnih navadah kot tudi glede načina plačevanja računov za mobilni telefon. Eni imajo raje plačilo na obroke, drugi pa raje vse takoj poravnajo. Ker so navade ljudi tako zelo različne, je prav, da mobilni ponudniki omogočajo obe opciji, imata pa obe možnosti tako prednosti kot tudi slabosti.

GSM telefoni v prosti prodaji, to je brez naročnine, imajo največjo prednost v tem, da se GSM telefoni odplačajo takoj in ni več treba skrbeti za to, ali je obrok poravnan, ali ne, je pa res, da je treba znesek poravnati takoj. Druga največja prednost, ki jo imajo GSM telefoni v prosti prodaji, pa je, da ni vezave in s tem tudi ni težav s prehajanjem med paketi. V kolikor se GSM telefoni vežejo na naročnino, se lahko nov aparat brez dodatnih stroškov kupi šele po poteku obdobja, za katerega sklenemo naročnino.

Če pa se GSM telefoni takoj odplačajo, pa lahko nov aparat vzamemo takrat, ko pač želimo, ni treba plačati nobenega dodatnega stroška in morebiti še na koncu odplačati preostalo vrednost telefona, kar zna biti tudi kar precej visok enkraten strošek. Zato, če si ne želite nakopati teh nevšečnosti, potem se le odločite za prosto prodajo, ki jo ponujajo čisto vsi ponudniki. Res pa je, da se morate zavedati, da so GSM telefoni brez naročniškega razmerja pri nekaterih ponudnikih tudi dražji, kar vsekakor morate upoštevati. Dejstvo je namreč, da imajo ponudniki mobilnih storitev zagotovljene naročnike za daljše obdobje, v kolikor nekdo sklene naročnino.