Lepota in zdravje

Category Lepota

Danes je lepota in zdravje nekaj, kar ni več umevno samo po sebi. Zaradi visokega tempa, ki ga postavlja sodobni način življenja in gospodarstvo, ki od nas zahteva 100 % predanost, nam zmanjkuje časa, da bi bila lepota in zdravje lahko na prvem ali vsaj drugem mestu v našem življenju.

Če govorimo na splošno o lepoti in zdravju, ne moremo mimo tistega dejavnika, ki je bistven tako za lepoto kot za zdravje. Gre za zdravo in pravilno prehrano. Da je lepota in zdravje v veliki meri odvisna od pravilne prehrane, se verjetno zavedamo vsi, a druga stvar je, če tudi kaj naredimo za to.

Kakšna naj bo hrana, ki poskrbi za lep videz in zdravo telo? Vsebuje naj zadostno količino vitaminov in mineralov, od katerih je odvisno tudi zdravje vaše kože, lasišča itd. Mastna hrana in takšna, ki vsebuje veliko beljakovin, je največji vzrok za preveliko telesno težo, ki je velik problem sodobnega sveta, zato se takšni hrani izogibajte. Takšna hrana je vzrok tudi številnim srčnim in drugim boleznim.

Ne samo pravilna izbira jedi, tudi pravilna razporeditev je nujna, da bomo zdravi. Vaš jedilnik naj vsebuje vsaj pet obrokov na dan. Ti obroki naj ne bodo obilni, saj je precej bolje, če imate več manjših obrokov kot pa manj obilnejših.