Aparat za tomografijo

Ali se splača iti na zobni rentgen samoplačniško?

Category Storitve

Žal so prišli te časi, ko naš zdravstveni sistem ni najboljši in najhitrejši, kar pomeni, da če ljudje želimo priti hitreje na vrsto, je potrebno dati kar nekaj denarja, odvisno katero storitev potrebujemo.

Žal pa je zobozdravstveni sistem sploh poglavje zase, saj je res težko dobiti zobarja brezplačno in če potrebujete zobni rentgen in vas zanima, če se splača iti samoplačniško, je moj odgovor seveda, saj za zobni rentgen cenik ni tako drag v primerjavi z ostalimi storitvami v zobozdravstvu in vsekakor je to slikanje izredno pomembno za vaše zdravje. Za zobni rentgen cenik se začne pri ceni okoli 30 EUR, odvisno kaj točno potrebujete, ampak roko na srce, ne varčujte na zdravju, saj vam zobni rentgen pokaže točno kaj se dogaja v vaših ustih, oziroma kako zdrave zobe imate. Vsekakor sem prepričan, da se splača iti na zobni rentgen, pa četudi samoplačniško, saj si boste tako hitreje lahko pomagali in vsekakor bo to ceneje, kot da odlašate in si s tem povzročite bistveno višje stroške, saj če korenina ni zdrava in zob umre, ste v težavah, saj so umetni vsadki resnično zelo dragi.

Zobni rentgen je nujno potreben tudi pred operativnim posegom, saj slika pokaže tudi, če imate kakšne okužbe. Predvsem ne smemo odlašati tudi zato, ker če vas zob ne boli še ne pomeni, da je vse v redu in zobar ne vidi vsega, zobni rentgen pokaže prav vse in tako se takoj ve, kaj vse je potrebno urediti oziroma popraviti.