Imeti svoj bazen ali ne

Category Šport

Bazen je super zadeva, če ga uporabljamo na domačem vrtu ali največkrat v svoji hiši. Če se pa odločimo za kopanje na primer v kakšnih toplicah pa ta namakanje v toplicah ni več super kajti zavedati se morate, da v tako imenovanih javnih bazenih vsebuje voda, ki je v bazenu klor. Kot pa vemo in je tudi dokazano pa klor na žalost izsuši našo kožo. Še posebno pa otroško kožo. Poleg tega pa je znano, da v teh bazenih, ki so na primer v toplicah, so tudi ljudje, ki se pred vstopom v bazen ne splaknejo oziroma stuširajo kot to zahteva pravilnik.

Tuširanje je pomembno zaradi higiene in če se kopalci tuširajo tudi ni potrebno tako pogosto menjati vode v bazenu, niti ni potrebno dati v vodo toliko klora. Tako da ko se naslednjič pritožujemo, da kopališče smrdi po kloru, moramo pomisliti, da smo za to krivi sami kopalci. No ne vsi, ampak velik delež pa.
Zaradi takšnih stvari je priporočljivo, da si kupite svoj bazen. Saj če ga uporabljajte samo vi, veste, da boste vodo pogosteje menjali, dodajali manj klora in vsekakor boste avtomatično bolj pazili, da greste v bazen čisti oziroma stuširani. Vendar če si boste omislili svoj bazen, se morate zavedati, da je nakup bazena lahko kar ogromen strošek, ki se v teh časih lahko le redko kdo privošči. Največ ljudi si lahko privošči napihljiv bazen. Odločitev je pa vsekakor vaša ali boste sploh kupili bazen, vedite pa, da bodo otroci v njemu uživali tako kot pri vsaki stvari s katero se lahko igrajo. Sem se seveda štejejo različne igrače, zunanja lesena igrala, gugalnice, peskovnik in še bi lahko naštevali.