E doktrina Logo

Inštrukcije matematike

Inštrukcije matematike E-doktrina so storitev, ki je vedno bila  iskana in tudi trendi ne kažejo ravno na to, da se inštrukcije matematike ne bi več potrebovale. Trend se bolj ali manj obrača v smer, da inštrukcije matematike potrebuje vedno več učencev.  Matematika je znanstvena veda, ki ne leži vsakomur, zato je normalno, da tisti, ki se na matematiko spoznajo, dajejo svoje znanje na razpolago, saj je matematika ena izmed takšnih ved, brez katere težko shajamo v življenju.

Mathematikos iz stare grščine pomeni ljubezen do učenja. Največkrat inštrukcije matematike potrebujejo srednješolci – takrat se namreč človek prvič sooči z logičnimi, geometrijskimi in drugimi problemi, ki so domena tega predmeta. Seveda pa to ne pomeni, da takih inštrukcij ne potrebujejo tudi osnovnošolci, saj jih potrebujejo vedno več. Študenti inštrukcij ne potrebujejo tako pogosto, saj se študenti odločajo za zanje za bolj specifično področje, bolj kadar gre za posamezen problem, in ne tako na splošno kakor srednješolci ali osnovnošolci. Če pa med vsemi temi starostnimi skupinami pogledamo, kdo je pri spremljanju inštrukcij še najbolj zagret, pa so to prav gotovo tisti na fakulteti, torej študenti, saj za njih pa res ni čisto nič obveznega in se tudi tega še kako zavedajo.

Sodelovanje je večji problem pri srednje in osnovnošolci, o čemer je bilo pisano tudi tu: vroci-nasveti.com/instrukcije-in-sodelovanje/ saj je tam še čisto vse pod prisilo in se res doseže popolnoma drugačen način zagretosti za pridobivanje novega znanja in veščin. Pa tudi premladi so, da bi popolnoma razumeli situacijo v kateri so in v kateri kmalu še bodo.