Umivalnik

Izbira kopalniškega pohištva

Category Pohištvo

Kopalnica je nepogrešljiv prostor vsakega prostor, vsi ga uporabljamo za skrb za svojo osebno higieno, za sproščanje in pa tudi pranje perila, zato želimo, da bi bila kopalnica kar se da čista, lepo urejena in funkcionalna.

Na ustvarjanje dobre atmosfere v kopalnici vpliva kopalnica, kot celota, zato je pred prenovo in nakupom kopalniške opreme potreben tehten premislek. Kopalniška oprema (http://www.ambientdizajn.si/dizajn/duravit-kopalniska-oprema-za-majhne-kopalnice) mora ustrezati velikosti prostora, saj bi lahko s prevelikim pohištvom udobje kopalnice uničili. Pri nakupu kopalniške opreme je potrebno preveriti, da je pohištvo odporno na vodo, paro in višje temperature, le tako lahko zagotovimo, da bo pohištvo zdržalo in služilo svojemu namenu dlje časa.

Zaradi lažjega čiščenja kopalnice je priporočljivo, da je pohištvo nekaj centimetrov dvignjeno od tal, tako pa tudi preprečimo, da bi se leseno pohištvo, ob morebitnem poplavljanju kopalnice napihnilo in uničilo. Pohištvo kopalnice dobro dopolni tudi kopalniški radiator, ki poleg ogrevanja kopalnice pripomore tudi k lepšemu dizajnu kopalnice, služi pa lahko tudi kot obešalnik za brisače.

Ob ostalem pohištvu je potrebno izbrati tudi ogledalo, ki je lahko zelo lep dekorativni element kopalnice, prostor pa naredi vizualno večjega. Ogledala se da dobiti v najrazličnejših oblikah, z okvirji ali brez. Tla kopalnice in stene obložite s ploščicami, kamnom, ali marmorjem, pri tem izbirajte čimbolj nevtralne barve.

Kopalnica naj bo dobro osvetljena, preprečiti je potrebno pojav nepotrebnih in nezaželenih senc, vendar je pri tem potrebno paziti tudi, da nas svetloba ne zaslepi. Svetilo obesimo na strop. dodaten svetloben vir pa je priporočljivo namestiti nad ogledali. Pri montiranju svetila je potrebno paziti tudi na to, da je odsev svetila v ogledalu čim manjši.
Kopalnico seveda opremimo tudi s sanitarnimi izdelki, ki pa se mora med seboj ujemati. Med osnovne sanitarne izdelke spada umivalnik, toaletna školjka, in v večjih kopalnicah tudi bide. Vsi sanitarni izdelki obstajajo v več različnih oblikah in dizajnih in velikostih.