Kaj je infrardeča savna

Category Zdravje

MIR savnanogi na splošno sicer vedo, kaj naj bi bila infrardeča savna, vendar pa veliko ljudi samo domneva, kaj je infrardeča savna. Vedo, da naj bi to pomenilo, da je to neka kabina v kateri je vroč zrak in kjer se resnično zelo pošteno prepotiš. To pa je tudi praktično vse. Tako se tudi dogaja, da zato ljudje precej mešajo med različnimi savnami, saj je infrardeča savna popolnoma drugačna kot na primer finska ali turška in še bi lahko naštevali.

Vsem je bolj ali manj skupnega le to, da je to nek manjši prostor v katerem se preznojimo. Ostalo, glede temperature in vlage, pa je popolnoma drugače in se resnično zelo težko primerja med seboj po karakteristikah ali podobnih merilih, po katerih jih ljudje posplošujejo. Zato je v bistvu dobro, da se prej pozanimate kaj je infrardeča savna in kako deluje, da lahko sploh veste ali je dobra za vas ali ne.  To pa zato, ker nekaterim bolj odgovarja infrardeča savna, drugim finska ali pa turška.

Za nekatere savne je značilno, da tudi vplivajo pozitivno na zdravje, lahko pa tudi škodujejo zdravju, sploh tistim ljudem, ki imajo težave s srcem, dihanjem in podobnimi boleznimi. Pazljivi pri uporabi pa morajo biti tudi starejši ljudje. Marsikdo rajši povpraša svojega zdravnika ali mu svetuje savno ali ne. Lahko pa tudi vprašate strokovnjake, ki so v wellnes centrih in vam bodo znali povedati tudi kaj več. Bolje, da se pozanimate in veste na čem ste kot pa, da pride do kašnih problemov z zdravjem, ki so čisto nepotrebni.