Hiša na dražbi

Kaj ponuja Maribor

Category Nepremičnine

Mesto Maribor ima veliko ponuditi turistom in družinam, ki iščejo nekaj za vtisniti v spomin. Drugo največje Mesto v Sloveniji je vedno živahno z različnimi dogodki. Maribor je odlično izhodišče za turiste, kateri lahko ugotovijo, kaj vzhodna Slovenija ponuja. Leži ob reki Dravi, in je mesto dveh različnih polovic. Najstarejši del mesta je severno od reke, med tem ko je na jugu glavni del in so novejše nepremičnine Maribor (stanovanjski objekti, industrijski objekti). Maribor je mesto  s pokrajinami, naravnimi območji, podeželji in hribi.

Dobra ideja je najem avtomobila za raziskovanje pokrajine, še posebej vinske ceste. Vendar do kabinske žičnice Mariborskega Pohorja lahko pridete tudi z avtobusom iz središča mesta. Po Mariboru se lahko vozite tudi s kolesom, saj je kolesarjem prijazno mesto in večina hotelov ima možnost varnega hranjenja koles. Pred kratkim je občina uvedla shemo postaj izposojanja koles za vožnjo po mestu.

Mariborsko Pohorje je znano po zimskem turizmu. Razprostira se veliko smučarskih prog in prog za tek na smučeh. Del pobočja Maribor je osvetljen za nočno smuko. Vsako leto tudi prirejajo mednarodno smučarsko tekmo za Zlato lisico, kjer tekmujejo ženske iz celega sveta. V poletnih mesecih pa imajo adrenalinski park. Veliko se zbira pohodnikov in gorskih kolesarjev, saj je lokacija pravi raj.

V Mariboru so tudi številni welness centri in spa kompleksi za sprostitev, kjer pa so tudi hoteli. Hotel Habuk ima pet zvezdic na vznožju Mariborskega Pohorja, ponuja nekaj najboljših kopališč in savno. Od junija do septembra je na Mariborskem otoku veliko obiskovalcev, saj je tam kar nekaj zunanjih bazenov.

Zelo znana turistična atrakcija je Stara Trta, saj je 400 let stara vinska trta in najstarejša trta za proizvodnjo vina na svetu. Vsako leto se odvija festival v namen rezanja grozdja iz trte, na ogled pride veliko turistov. V središču mesta pa stoji Mariborski grad, ki ima pokrajinski muzej.