Kako nam zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco pomaga na poti?

Category Storitve

zdravstveno zavarovanje za tujinoPopolnoma jasno je, da če veliko potujemo, moramo imeti urejeno nekakšno zdravstveno zavarovanje za tujino, saj drugače lahko zelo hitro izgubimo zelo visoke zneske denarja. Ker je to popolnoma jasna stvar, si bomo v temle članku raje pogledali, kako nam sklenjeno zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco pomaga, ko smo na poti in se nam nekaj zgodi (ali zbolimo, ali pa nas doleti nesreča). Videli bomo torej, zakaj se nam splača imeti zdravstveno zavarovanje za tujino in kakšne možnosti zavarovanja imamo. Na koncu bomo imeli vse informacije o tem, kako zdravstveno zavarovanje za tujino deluje, zakaj je dobro le-tega imeti in tudi, kakšne so še druge prednosti, takega zavarovanja.

Kako deluje zdravstveno zavarovanje za tujino in kako nam je življenje olajšano v primeru, da v tujini potrebujemo kakršnokoli nujno pomoč?

Kot vsako zdravstveno zavarovanje je tudi zdravstveno zavarovanje za tujino narejeno tako, da ko si le-tega priskrbimo, nam stroške zdravljenja (in tudi transporta v tem primeru) krije ponudnik. To pomeni, da če se nam v tujini nekaj zgodi nič več sami ne plačamo stroškov, ki so nastali zaradi transporta do bolnišnice in zdravljenja ali hospitalizacije.

Treba je povedati tudi, da to zavarovanje deluje po celem svetu, torej ni pomembno, kam potujemo oziroma od koder nas bodo v nujnih primerih pripeljali v Slovenijo. Namreč, ponudnik, ki nudi zdravstveno zavarovanje za tujino, krije vse te stroške, hkrati pa ima na voljo tudi klicni center, na katerega pokličemo, ko potrebujemo pomoč. Nekateri ponudniki celo krijejo tudi klice nujnih primerov, a takih je žal malo.

Omembe vredno pa je tudi to, da nam nekateri ponudniki dajejo možnost, da si priskrbimo tudi tako imenovano možnost Multirisk, ki poskrbi, da so nam povrnjeni tudi stroški v primeru, zamujenega ali pa preklicanega povezovalnega leta. Multirisk možnost poskrbi tudi za povračilo stroškov, če se izgubi naša prtljaga, dokumenti in podobno. Skratka, vidimo, da so podjetja, ki nudijo zdravstveno zavarovanje za tujino, zelo naklonjena potujočim, saj vedo, kako stresno je lahko potovanje, ko se take ali drugačne neprijetnosti pripetijo.