varilna maska1.1

Kakovostna varilna maska za nemoteno delo

Category Storitve, Varnost

Tudi vi spadate med tiste nadobudneže, ki se radi sami lotijo kakšnih ročnih del? Potem ste verjetno vedno na preži za novimi pripomočki, ki naj bi vam olajšali vaše delo. Ker pa določena zahtevnejša dela zahtevajo ne le potrebno znanje in izkušnje, temveč tudi ustrezno zaščitno opremo, je prav, da izveste nekaj koristnih informacij tudi o tem.

Ne glede na to, ali ste profesionalec ali hobi mojster, ustrezna zaščita je vedno ključnega pomena za varno opravljeno delo. Če pogosto varite, potem zagotovo veste, da je kakovostna varilna maska nepogrešljiv del opreme vsakega mojstra, zato vas bo morda zanimala ponudba na spletni strani: https://www.metalmikulic.si/oddelek/varilni-aparati-pribor/ostali-pribor-oprema-za-varilce/varilne-maske/.

velika izbira varilnih mask

Kako pomembna je primerna varilna maska?

Ker varjenje že samo po sebi spada med zahtevnejša dela, je verjetno odveč poudarjati, da je priporočljivo, da se ga lotijo samo tisti, ki imajo za sabo že ustrezne izkušnje in znajo poskrbeti za varnost na delovnem mestu. Najboljši način, da to storite, je da pri tem zaščitite najbolj izpostavljene in najranljivejše dele telesa, kot je glava oziroma oči.

Primerna naglavna maska omogoča varno uporabo, poleg tega pa je zaželeno, da se prilagodi različnim vrstam varjenja. Še posebej pa je pomembno, da omogoča ustrezno vidno polje in zagotavlja dovolj visoko stopnjo zaščite. Ena od glavnih lastnosti, ki jo ima vsaka varilna maska, je ta, da omogoča določen čas zatemnitve.

varilne maske

Kako deluje in kako jo uporabljati?

Sodobna varilna maska nudi dovolj široko vidno polje, vanjo pa je vgrajen senzor z visoko občutljivostjo, ki takoj, ko začnete z delom, avtomatsko aktivira zatemnitev. Vsaka dovolj kakovostna varilna maska mora ščititi pred UV in IR žarki.

Na splošno velja, da je dovolj lahka in ne tehta več kot pol kilograma, zato je zelo udobna za nošenje. Kljub svoji nizki teži pa zagotavlja popolno zaščito pred udarci in tudi pred letečimi delci. Najsodobnejše različice so izdelane tako, da so tudi na videz zelo privlačne in precej lahkotne, zato so lahko primerne tudi za dolgotrajnejša dela.