TČ zrak voda

Katera naprava je najbolj primerna za ogrevanje hiše?

Category Gradbeništvo

Odgovor na zastavljeno vprašanje ni tako preprost, kot se na prvi pogled zdi. Namreč, zelo pomembno je pri tem upoštevati več dejavnikov, eden glavnih pa je lokacija, kjer hiša stoji. V kolikor le – ta stoji na lokaciji, kjer je podnebje takšno, da je kar precej dni v letu toplih, je zagotovo toplotna črpalka zrak voda za ogrevanje vaše hiše najbolj primerna naprava.

Da pa se boste zagotovo prepričali ali je dejansko toplotna črpalka zrak voda za ogrevanje vaših prostorov najbolj primerna naprava, pa je najbolje, če se o tem pozanimate pri strokovnjakih. Na internetu oz. v največji svetovni trgovini, to je svetovni splet, boste našli kar nekaj ponudnikov, ki vam lahko svetujejo, da se boste prav odločili.

Toplotna črpalka zrak voda je primerna za podnebje oz. za lokacijo, kjer se zunanja temperatura le redko, ali še bolje nikoli, ne spusti pod temperaturo zunanjega zraka – 20°C, to pa je praktično povsod in vedno v Sloveniji, vsaj v zadnjih nekaj letih. Toplotna črpalka zrak voda vam bo segrela vaš ogrevalni sistem zgolj s pomočjo toplote zraka vse do + 65°C.

Sanitarno vodo oz. vodo za umivanje, čiščenje in pranje posode, pa vam bo takšna toplotna črpalka zrak voda segrela vse do + 60°C. Izbirate pa lahko med dvema različnima načinoma izvedbe takšne črpalke, in sicer je lahko toplotna črpalka zrak voda narejena s tako imenovano kompletno ali ločeno izvedbo. Katera je pravilna za vašo hišo, vprašajte strokovnjaka, da boste zagotovo kupili tisto, ki jo potrebujete.