Kateri otroški vozički so res prava izbira?

Category Uncategorized

otroski-vozickiNosečnost je čas, ki je po eni strani zelo prijeten, po drugi strani poln skrbi, če bo z otrokom res vse v redu, hkrati pa je tudi čas, ko je treba opraviti polno nakupov. Vsekakor je smiselno, da se kupi takšna otroška oprema, ki je kvalitetna in ki bo zdržala vsaj toliko časa, da jo otrok preraste in da zdrži po kvaliteti enaka še vsaj za enega otroka ali pa celo za več. Ravno to pa je tisto, kar povzroča novopečenim staršem, ki se že tako ali tako sploh ne znajdejo. Zato ni nič čudnega, da se otroški vozički tudi toliko časa izbirajo, saj izbrati pravega, je po vsej verjetnosti še najtežja odločitev. Kot prvo je ponudba tako obsežna, kot drugo pa imajo tudi otroški vozički tako zelo različne cene in že na prvi pogled so otroški vozički tudi zelo različne kakovosti.

Kako se torej otroški vozički pravilno kupujejo?

Pravzaprav nekega unikatnega napotka ni. Še najbolj unikaten je glede tega, kateri otroški vozički so primerni za makadam in neravne površine in kateri za bolj ravno površino. Vsekakor so za makadam veliko boljši trikolesniki s čim večjimi kolesi, ki se tudi veliko lažje pospravijo v avtomobil. Če pa upoštevamo še dejstvo, da otroci v vozičku enostavno ljubijo makadam, pa je odločite za trikolesnik skoraj da tu.

Hkrati je trikolesnik bolj in lažje vodljiv, njegova največja slabost pa je, da je treba bolj paziti na to, da se ne prevrne na neravnih terenih, na katerih pa roko na srce s štirikolesnikom tako ali tako nimamo kaj iskati. Kar pa se tiče ostalih podrobnosti, pa je nekako tako, da naj otroški vozički nudijo res pravi položaj za novorojenčka v košari kot tudi večjega otroka, ki je že pravi razbojnik v vozičku, ampak se še vedno rad vozi v njem in tudi zaspi. Hkrati poglejte tudi na to, da so otroški vozički narejeni iz takega materiala, da je otroku dovolj udobno in mehko.