logo

Naj vam ortodont priskrbi lep nasmeh

Category Zdravje

Težave z zobmi, ki niso ravni v liniji, so res zelo pogoste. Nekateri imajo večje, drugi manjše težave, v vsakem primeru pa so težave kaj hitro vidne. Je pa tako, da niso vsi občutljivi na neravne zobe in se zato ne odločijo za ureditev, spet drugo pa so. Edini specialist, ki pa lahko reši te težave, pa je ortodont. Vsak ortodont  pa svetuje, da se začnemo z ravnanjem zob ukvarjati že v mladosti, saj je takrat vse skupaj veliko laže narediti, saj dlesni prav gotovo še niso tako trde kot potem pri odrasli osebi. Je pa tako da ortodont poskrbi za urejeno zobovje tako zaradi estetskega vidika, kot tudi zaradi zdravstvenega vidika.

 

Če je vaš ugriz nepravilen, je ortodont edini, ki ga lahko popravi

Ortodont je specialist, ki ga večinoma obiskujejo starši svojih otrok, seveda skupaj z njihovimi otroci in to večinoma zaradi tega, da bi se zobje poravnalo in ne bi zgledalo tako neurejeno. Zobozdravniki so namreč v večini primerov tisti, ki otroka pošljejo k ortodontu, da preveri in strokovno oceni trenutno stanje. Vendar pa je tako, da starši velikokrat pretiravajo in si želijo, da ortodont naredi čudeže, da bi bili zobje kot vojaki. Vendar pa pretiravanje toliko v naprej nikakor ni smiselno, saj se pri otroku še kaj malenkost spremeni.

Veliko bolj nujni so tisti primeri, ko je ugriz zaradi neporavnanih zob tako nepravilen, da mora ortodont res čim prej oceniti stanje, saj lahko pride tudi do poškodb v čeljusti. V takih primerih je vsekakor najbolje najti čim prej ortodonta, kar ni težko, vendar pa je težko najti tistega, ki ima kratke čakalne dobe. Ortodont je med najbolj iskanimi specialisti, nekako pa jih še kar primanjkuje, tako da ima tisti, ki ima res lep nasmeh, res veliko srečo, saj se kaj hitro potem zgodi, da je otrok že skoraj preveč star, da bi se ortodont sploh lotil zdravljenja.