Najbolj popularne vrste gostovanja spletne strani

Category Storitve

spletno gostovanjeV svetu, kjer se moramo spopasti z vedno močnejšo in iznajdljivejšo konkurenco, potrebujemo svojo spletno stran. To je najboljši način, da pokažemo svojo ponudbo celotnem spletu potencialnih strank. Da bi uspešno poganjali vso digitalno oglaševanje in prodajo, pa potrebujemo spletno gostovanje. Omogoča nam, da naša spletna stran deluje hitro, učinkovito ter, da je vedno na voljo vsem obiskovalcem. Izbira paketa gostovanja, vrste strežnika in podobno nas lahko dokaj zmede, če ne poznamo osnov. V tem članku pa bomo opisali najbolj popularne načine spletnega gostovanja, da bi vam olajšali bodočo izbiro.

Za podjetnike, ki začenjajo s poslovanjem

Ko se prvič vržemo v poslovne vode, se morda ustrašimo, da bo strošek gostovanja naše spletne strani velik. Temu ni tako. Prvi in najbolj enostaven paket je deljeno spletno gostovanja. V tem načinu najamemo celoten stražnik, kjer bo urejeno gostovanje spletne strani, vendar si ga delimo z mnogimi drugimi uporabniki. To je odlično za manjše trgovine in druge spletne strani, ki nimajo velikih zahtev. Za začetne podjetnike pa imajo prednosti, kot so:

  • Izredno nizek strošek vzdrževanja
  • Lahko gostimo spletne strani z različnimi vrstami vsebin
  • Ne potrebujemo skrbeti za vzdrževanje strežnika

Virtualno spletno gostovanje

Trenutno je pri mnogih podjetjih najbolj popularno virtualno gostovanje. Je zelo podobno deljenemu, vendar z eno veliko razliko, ki je ta, da si z nikomer ne delimo zmogljivosti strežnika. Zakupljeno imamo moč procesorja, prostor na spletni strani, hitrost pasovne širine in druge lastnosti. Če se naše potrebe povečajo, lahko zakupimo dodatne zmogljivost na strežniku. V tem načinu gostovanja si tudi delimo strežnik z drugimi uporabniki, vendar si lahko svoj virtualni strežnik popolnoma prilagodimo. Prednosti takega gostovanja so:

  • Izbira svojega operacijskega sistema Linux ali Windows
  • Možnost zakupa dodatnih zmogljivosti svojega dela strežnika
  • Možnost nastavljanja lastnosti samega strežnika, brez da bi motili druge uporabnike

Namenski strežnik za najbolj zahtevne uporabnike

Velika podjetja, ki imajo na tisoče obiskov na dan, potrebujejo namenski strežnik. To pomeni, da zakupimo celoten strežnik, njegove lastnosti in hitrost interneta. Tako spletno gostovanje je namenjeno najbolj zahtevnim uporabnikom, ki gostijo ogromno vsebine na svoji spletni strani.

Tako ne potrebujemo skrbeti, da bi nas drugi uporabniki upočasnjevali, nam odvzemali zmogljivost in upočasnjevali našo spletno stran. Ko bomo na stopnji, ko bomo potrebovali namenski strežnik, bomo lahko uživali v prednostih, kot so:

  • Celotno razpolaganje z močjo strežnika v naše namene
  • Nihče nas ne bo upočasnjeval
  • Na voljo bomo imeli ogromno moči, prostora ter pasovne širine

Za najboljšo izbiro paketov spletnega gostovanja priporočamo obisk www.domovanje.com. Na omenjeni spletni strani si bomo lahko poleg gostovanja lahko izbrali tudi ime domene in njeno končnico ter koristili podporo strokovnjakov.