Dražba za poslovni objekt

Pogoji za sodelovanje na dražbi

Category Nepremičnine

Če so tudi vas pritegnile dražbe, kar ni nič presenetljivega, glede na to, da gre za odličen način nakupovanja in da lahko s pomočjo teh resnično pridemo do želenega predmeta po najboljši ceni, je čas, da se udeležite dražb. Torej, najprej poiščete predmet, nepremičnino, premičnino ali kaj drugega, kar vas zanima in se pozanimajte, kolikšna je izklicna cena. Če vas ta pritegne, je čas da preverite, kam nakažete varščino. Varščina je določen odstotek od izklicne cene, po navadi nekje 10 procentov. Ker pa se vam varščina v primeru, da predmeta ne kupite, popolnoma vrne, če pa ste srečnež, ki je zmagal na dražbi, pa se vam odšteje od zneska, se vam ni potrebno obremenjevati in skrbeti, da bi vas udeležba na dražbi karkoli stala. Razen seveda vašega časa, ki pa je v tem primeru preživet kakovostno.

Pogoji oziroma višina varščine dražbe je odvisna od predmetov in sicer, seveda pričakujemo višje varščine pri nakupu nepremičnin, premičnin ali drugih večjih nakupov. Če pa kupujemo kaj manjšega, pa je seveda tudi višina varščine temu primerna. Običajno je to edini pogoj. Ker pa se tudi dražbe medsebojno razlikujejo, pa je najbolje, da se pozanimamo o pogojih pri tistih predmetih, ki so pritegnili našo pozornost in bi jih želeli na dražbi tudi kupiti.

Dražba je precej enostaven način za nakup, zagotovo je danes ena od  najboljših možnosti, katero koristi vse več ljudi in nas seveda tudi to ne preseneča.

Mogoče pa je čas, da se tudi sami odločite za ta korak, ki bo zagotovo botroval temu, da boste želeli še kdaj sodelovati na dražbi. Ne glede na to, ali ste na dražbi zmagali ali pa ste odšli praznih rok. Nič hudega, morebiti bo več sreče prihodnjič, ker so vsakodnevno na voljo različne dražbe, pomembno jih je samo spremljati in se pravočasno nanje odzvati.