Smučanje

Smučanje je lep in drag šport, a lahko strošek tudi znižate

Category Šport

Smučanje je vsekakor zelo lep šport. Čas preživimo zunaj na svežem gorskem zraku, vsekakor pa moramo biti z glavo tudi pri smučanju in ne pri čem drugem, na primer poslovnem sestanku, saj vemo, da odkar se je pojavila carving tehnika smučanja, da so poškodbe še bolj pogoste. Sicer je smučarija zaradi nove tehnike postala bolj enostavna, vendar pa se tudi vsaka napaka bistveno hitreje odrazi v poškodbi.

Ravno zato je smučanje še toliko boljše, ker se res posvetimo temu športu, ne pa da ves čas razmišljamo o poslu. Vendar pa smučarija nikakor ne spada med bolj poceni športe. Že za samo opremo za smučanje je treba namreč odšteti kar veliko denarja, če želite, da boste delali res dobre in lepe zavoje, da pa o smučarskih kartah raje ne govorimo. Za samo en dan znaša karta za smučanje  okoli 30 € v Sloveniji, če pa se raje odpravite na smučanje v sosednje gore, kjer so proge daljše in tudi bistveno več jih je, pa je tudi karta malenkost višja, k čemur pa je žal treba dodati še strošek goriva in morda tudi cestnin oz. vinjet.

Če pa se odpravljate za več dni, pa je zopet treba razmišljati o strošku namestitve. Zato vam vsekakor predlagam, da vsaj za karto in namestitve izkoristite znižanje cen, ki se jih dobi v največji meri z nakupom kupona. Tu pazite na to, za koliko ljudi je kupon namenjen, praviloma pa je to za eno osebo ali pa morda za dve osebi, medtem ko je za kaj več oseb ponudba bolj redka.