Smučanje je z dobrimi smučmi še posebej v užitek

Category Šport

smucanjeUživanje na belih strminah, v naravi, na soncu, na svežem zraku … Je lahko sploh še kaj lepšega? Za ljubitelje snega in smučanja nikakor ne, za tiste, ki jim smučanje nič kaj dosti ne pomeni in ga sploh ne marajo, seveda to tudi slučajno ni kot v sanjah, ampak to vsekakor je stvar prioritet. Za vse, ki pa jim je smučanje všeč, ki radi uživajo na belih strminah, pa vsekakor ta nasvet; poglejte si pred sezono, če že mislite kupovati nove smuči, test smuči, da se boste znali kar najbolje odločiti. Prodajalci sicer nekaj vedo, vendar pa se nikakor ni zanesti samo na njih, saj morajo poznati ogromno modelov smuči, kar pa je nemogoče imeti v celoti v glavi, če pa si pogledate opravljene teste na spletu, pa boste dobili res prave odgovore.

 

Test smuči je vsekakor dobro pogledati za najboljše možno smučanje in uživanje v njem

Smučanje je bilo pred pojavom carving smuči sicer užitek in v veselje številnim, vendar pa je bilo hkrati tudi precej naporno. Potrebnega je bilo namreč bistveno, bistveno več gibanja in moči, saj so smuči prijele samo na sredini, sprednji in zadnji del pa je večinoma treslo, če smučar ni dovolj pritisnil z nogo. No, danes smo vsekakor lahko veseli, da imamo takšne smuči, saj je smučanje postalo bolj enostavno, lažje in tako posledično v večji užitek, saj z le malo boljšo telesno pripravljenostjo lahko smučamo cel dan, pa nas naslednji dan ne bo vse bolelo, da se še premikati ne bomo mogli.

Vendar pa so danes tudi smuči že tako zelo napredovale, da je med njimi ogromna razlika. Treba je namreč najbolj poznati svoje smučarske navade in slog in si na tej osnovi izbrati smuči. Različna testiranja smuči, ki jih večinoma kar vsako leto izvedejo, točno pokažejo, v kakšnih razmerah in za kakšen slog je smuča najbolj primerna, za tiste najbolj zahtevne pa je tako ali tako najbolj priporočljivo, da si vsako leto kupijo nove smuči, saj gre razvoj naprej, da jim bo smučanje v največji možni užitek.