Sončna korekcijska očala

Sončna očala z dioptrijo – cena ni edino merilo

Category Storitve

Kadar se odločamo za sončna očala z dioptrijo, izbira nikakor ni enostavna. Danes je na tržišču že toliko različnih izdelkov, da smo kupci res v dilemi, kaj izbrati in na koga se obrniti.

Dobro je, da že pred nakupom premislimo o nekaterih najpomembnejših kriterijih: kakšna sončna očala z dioptrijo bodo pristajala našemu obrazu in ali jih bomo nosili tudi kot modni dodatek. Zelo pomembna je dobra zaščita oči. Ob pogosti uporabi nam bo veliko pomenilo udobno nošenje. In verjetno za marsikoga najbolj pomemben kriterij za sončna očala z dioptrijo – cena, ki smo jo pripravljeni odšteti.

Očala nam morajo vedno nuditi 100% zaščito pred ultravijoličnimi žarki. Ti nam lahko zelo poškodujejo naše oči. Najpogostejši materiali, ki se uporabljajo pri izdelavi stekel za sončna očala z dioptrijo, so:
– polikarbonat; to je zelo lahek in hkrati trpežen material,
– CR-39; plastika, najpogosteje uporabljena za korekcijska stekla,
– steklo; sicer je trpežno, vendar manj prijetno za nošenje.

Naslednja odločitev je, ali naj izberemo polarizirana stekla, ki preprečijo bleščanje svetlobe, ki se odbija od gladkih predmetov ali vode. Na splošno se priporoča, da izberemo očala s polariziranimi stekli, ni pa nujno.

Vlogo pri ceni sončnih očal z dioptrijo ima tudi izbira materiala stekel. Moramo vedeti, da čeprav so plastična stekla bolj privlačna, so tudi precej bolj dovzetna za praske.

Obstaja ogromno različnih materialov, iz katerih se izdelujejo očala. Najbolje je, da očala sami poskusimo in ugotovimo, kateri material nam najbolj ustreza pri nošenju. Izbiramo lahko med plastičnimi, aluminijastimi, titanovimi in mnogimi drugimi materiali.

Veliko razmišljanja se da posvetiti tudi izbiri barve stekel. Na voljo so nam jantarjeva, siva, rumena, zelena, roza in rjava barva. Vsaka ima svoje karakteristike glede bleščanja, kontrasta in popačenosti barv.

Preden plačamo končno ceno sončnih očal z dioptrijo, moramo biti prepričani, da smo se z optikom dobro posvetovali in poskusili dovolj različnih modelov, tako da bomo z našim nakupom zadovoljni. Več informacij o očalih pa si lahko dobite pri kateri izmed optik, sam imam zelo dobre izkušnje z optiko Krstič.