Naprava za odpraševanje

Sosed bo odprl novo mehanično delavnico

Category Avto

Sosed mi je v najinem zadnjem pogovoru na ulici omenil, da odpira novo avtomehanično delavnico. Eno delavnico ima že odprto v mestu, a mi živimo nekaj kilometrov proč. Povedal je, da bo delavnico odprl v našem kraju. Tu naj bi bilo dovolj strank in meni, da bo posel dobro tekel. Najprej je moral dobili vsa potrebna dovoljenja. Največ težav naj bi imel z gradbenim dovoljenjem. A ko ga je dobil, se je gradnja mehanične delavnice kar hitro začela. Zgradil je manjši objekt poleg svoje stanovanjske hiše.

Opremil ga je s potrebnimi napravami, ki jih potrebuje v mehanični delavnici prav vsak mehanik. A potem se je malo zaustavilo. Vsi smo nestrpno pričakovali odprtje delavnice. A manjkalo je le še nekaj. Čakal je na naprave za odsesovanje izpušnih plinov. Sama niti vedela nisem, kakšna vsa oprema sodi v mehanično delavnico. Očitno so naprave za odsesovanje izpušnih plinov izjemno pomembne.

Oprema za mehanično delavnico

Sosed mehanik mi je v nekem pogovoru prav vse razložil kaj je nakupil od opreme za mehanično delavnico. Povedal je tudi koliko ga je delavnica stala. Gre za kar precejšnjo investicijo, ki si jo je privoščil zato, ker mu je posel iz prve mehanične delavnice prinesel kar nekaj zaslužka.

Sosed je kar precej pozornosti namenil svojemu zdravju. Hodil je v hribe, imel je svoje eko vrtiček z domačo zelenjavo, redno je kolesaril in na splošno je bil zelo pozitiven v življenju. Prav zato se je odločil, da bo tudi v delavnici skrbel za svoje zdravje in za zdravje vseh njegovih pomočnikov. Želel je imeti najsodobnejše in najzmogljivejše sisteme za odsesovanje izpušnih plinov.

Zgodba o zastrupitvi

Povedal mi je zgodbo kako so se pri nekem njegovem znancu delavci zastrupili z ogljikovih dioksidom v mehanični delavnici, zato ker sistem za odsesovanje izpušnih plinov ni deloval pravilno. Sam si ni želel kaj takšnega, saj so se tisti delavci kar nekaj časa zdravili v bolnišnici zaradi take napake. Njegov znanec pa jim je moral plačati tudi precejšnjo odškodnino. Poleg tega pa ga je mučila tudi slaba vest še kar nekaj let po dogodku. To je pravzaprav glavni razlog, da je sosed naročil najboljše sisteme za odsesovanje izpušnih plinov.