Spalnica naj bo privlačna in sproščujoča

Category Pohištvo

Spalnica je prostor, ki je največkrat namenjen tudi intimnim trenutkom med vami in vašim partnerjem. Prav zaradi tega je nujno ali vsaj zelo priporočljivo, da je spalnica privlačna in sproščujoča. Tudi moderna spalnica je lahko takšna, če le upoštevate nekaj osnovnih navodil in določil.

Precej pomembne so barve spalnice. Čeprav je še danes najbolj pogosta bela barva, je le-ta lahko za marsikoga tudi precej pusta. Barve, ki jih boste izbrali za vašo spalnico, naj ustrezajo predvsem vam, pogovorite pa se tudi z vašim partnerjem in izberite takšne barve, ki so všeč obema.

Pomembna je tudi urejenost spalnice. Čista in pospravljena spalnica bo precej bolj primerna za intimne trenutke. Za romantično svetlobo lahko poskrbite s stikalom, ki omogoča zatemnitev luči. Če nimate takšnega stikala, lahko še bolj romantično vzdušje naredite s svečami, pazite le, da česa ne zažgete. Tako bi v spalnici nastal neprijeten vonj, ki je še en pomemben dejavnik za vzdušje v spalnici.

Uporaba dišečih svečk in podobnih načinov lahko prostor romantično odišavi, predvsem pa vas sprosti po napornem in stresnem dnevu. Z upoštevanjem teh načel bo nastala prava feng shui spalnica, v kateri se lahko sproščate in razvajate tudi sami.

Privoščite si pravi počitek in ne pozabite, da je sproščenost ključnega pomena pri tem!