Španščina

Zagotovo ste že ugotovili, da je Španija postala zelo popularna dežela. Poleg tega, da je odlična turistična destinacija, je tudi njen jezik zelo lep in ga lahko pogosto slišimo v raznih televizijskih programih, natančneje v nadaljevankah, ki jim zaradi premnogih zapletov pogovorno pravimo tudi “španske limonade”. Izkušnje kažejo, da se veliko ljubiteljev teh nadaljevank, precej hitro nauči tudi španskega jezika že ob samem poslušanju, saj je španščina pojoč jezik, ki si ga kar hitro lahko zapomnimo.

Španščina, ki ji redkeje pravimo tudi kastiljščina, spada med romanske jezike, najpogosteje pa se govori v Španiji, kot posledica kolonizacije pa tudi v Južni Ameriki. Razvila se je iz vulgarne latinščine (tu lahko slišimo povezavo z italijanščino). Na razvoj španščine je imela precej velik vpliv tudi arabščina, kar je posledica burnih osvajalskih obdobij. Kot lahko vidimo ima španski jezik zelo bogate korenine, še danes pa je zelo popularen saj je kar tretji najbolj govorjeni jezik na svetu.

Španija je poznana po svoji pestri kulturi, odlični klimi ter prijaznih ter odprtih ljudeh, za katere pa velja, da jim angleščina ne gre najbolje od rok. Prav zaradi tega se je koristno naučiti vsaj malo španščine, pa naj bo zaradi turističnih ali drugačnih razlogov.