Trosedi veljajo za zelo prilagodljive kose pohištva

Category Pohištvo

Nekateri kosi pohištva so izjemno prilagodljivi, zato so zelo dobrodošli tudi za manjše prostore oziroma manjša stanovanja, kjer je treba pri opremljanju paziti na prav vsak centimeter. Med vsemi prostori je dnevni prostor tisti, ki mu pri opremljanju namenjate največ pozornosti, saj se s svojimi najbližjimi skorajda največ nahajate v njih.

Če je dnevni prostor manjši, potem so v njem zagotovo zelo dobrodošli na primer raztegljivi kavči, trosedi ali pa dvosedi. Za vse naštete kose pohištva je namreč značilno, da so zelo prilagodljivi.

Kje je trosed še posebej dobrodošel

trosediTrosedi so torej posebno dobrodošli v manjših prostorih. Lahko se postavijo na primer v sobo za goste, otroške sobe, garsonjere, enosobna ali študentska stanovanja. A ne glede na to, kako zelo prilagodljiv je lahko takšen kos pohištva, pa vam ne bo kaj dosti koristil, če ne bo narejen iz materialov, ki vam najbolj ustrezajo.

Po eni strani so zelo priljubljeni trosedi iz usnja, tako iz umetnega kot naravnega. Po drugi strani pa znajo biti prikupni in praktični tudi tisti tro- ali dvosedi, ki so narejeni iz tkanin. Izbira je odvisna tudi od tega, kdo bo takšen kos pohištva najpogosteje uporabljal. Če se bodo na njem igrali tudi najmlajši, potem vam priporočamo nakup usnjenega troseda.

Vzdrževanje trosedov iz usnja

Čeprav usnjeni trosedi na videz delujejo zelo prefinjeno in elegantno, pa so za vzdrževanje in čiščenje dosti bolj preprosti kot na primer tisti iz tkanin. Če na primer vaš otrok po usnjenem trosedu polije sladko pijačo, se madeža lahko znebite le z vlažno krpo. Na vsake toliko časa pa boste morali usnjeni trosed premazati s posebnimi sredstvi, ki omogočajo, da bo imel vaš kos pohištva še daljšo življenjsko dobo.

Na spletu so vam na voljo za ogled pa tudi nakup trosedi, ki so narejeni tako iz kakovostnega usnja kot tudi iz tkanin. Odločitev za nakup pa je seveda povsem v vaših rokah.