Vrste hladilnikov

Category Storitve

Hladilniki se danes zelo razlikujejo od tistih, ki smo jih poznali pred leti. Hladilnik je dokaj nov izum, saj so pred tem poznali le zamrzovalno skrinjo. Iz zamrzovalne skrinje se je kasneje razvil hladilnik, ki deluje na istem principu, le da hladilnik hladi, medtem, ko zamrzovalna skrinja zamrzuje hrano oziroma karkoli damo vanjo. Večina gospodinjstev uporablja starejše hladilnike, ki imajo tudi zamrzovalno skrinjo. Hladilnik si ljudje po navadi postavijo tako, da se ni treba počepnit, ko vzamemo kaj z njega in velikokrat ima zunaj kakšno desko, da zgleda tako kot tudi omare v kuhinji. Novejši in modernejši hladilniki pa so že tako napredni, da vam poleg hladilnika nudijo tudi ledomat in veliko drugih funkcij o katerih so ljudje včasih le sanjali. Novejši hladilnik pa vam lahko nudi veliko prednosti.

Največje prednosti hladilnika so:
–    Da ima avtomatsko odtaljevanje, ki prepreči nabiranje ledu na stenah aparata
–    Avtomatsko opozorilo, če pride do izpada elektrike in nas z utripajočo lučko opozori, da se temperatura v hladilniku povečuje
–    Hladi vodo in izdelava ledu na zunanjem delu vrat in nekateri še filtrirajo vodo
–    Lahko nastavljive police in predale (to je imel tudi starejši hladilnik)
–    Kolesca na predalih za lažje čiščenje
–    Tudi opozorilni indikator za opozorilo kdaj je potrebna menjava vodnega filtra
–    Hladilno cono, kjer zrak iz zamrzovalnika preusmeri v police na vratih in služi za dodatno hlajenje pijače

Zgoraj naštete so največje prednosti, ki jih nudi moderen hladilnik. Na strani http://svetovalec.pozitivnaenergija.si/poceni-elektrika/hladilnik, pa si lahko tudi pogledate kako s hladilnikom čim bolj prihraniti energijo.