Zakaj menjati okna

Category Okna

Prihajajo hladni meseci in nas skrbi poraba goriva za ogrevanje stanovanja. Opazili smo, da vsako leto potrošimo več denarja za ogrevanje. Prihranili smo nekaj denarja in se zato odločili za nakup novih oken pri podjetju Vranešič.

Kakšno vrsto oken kupiti?Leseno okno s trojnim steklom

Biti morajo izredno kvalitetna in nuditi nam morajo vse kar od njih pričakujemo. Zelo dobro morajo tesniti, omogočiti nam morajo lep razgled in prijetno svetlobo v notranje prostore. Najprej razmišljamo iz kakšnega materiala morajo biti. Veliko ljudi kupuje okna iz naravnega materiala, iz lesa in spet poznamo drugo skupino ljudi, ki se raje odloči za takšna iz umetnih materialov, tako imenovana PVC okna. Danes so vsa okna zelo kvalitetno izdelana in ni se nam potrebno bati, da je kateri od teh dveh materialov nekvaliteten. Bistvena razlika je samo v tem, da PVC oken ni potrebno veliko vzdrževati in so zelo obstojna in neobčutljiva na vremenske in temperaturne spremembe. Pomembna je zasteklitev oken, zato moramo vedno razmišljati tudi o zasteklitvi. Priporočljivo je, da se odločimo za trojno zasteklitev z vmesnim izolacijskim plinom. Troslojna zasteklitev je izredno izolativna, toplotno in zvočno. Paziti moramo tudi na kateri strani stavbe postavimo okna. Na severni strani moramo imeti čim manjše odprtine in na južni strani naj bodo velika panoramska okna, ki nam omogočijo lep razgled in veliko svetlobe.

Paziti moramo tudi na montažo oken, ker se lahko zgodi, da je zaradi slabe in nestrokovno opravljene montaže vsa izolativnost, ki jo okna imajo uničena. Zato moramo vedno vedeti kdo nam jih bo montiral. Pozanimati se moramo koliko izkušenj imajo z montažo in če so v svoji stroki izkušeni in kvalitetni.

Ste se odločili zamenjati vašo staro vrsto oken z novimi, vendar imate še veliko vprašanj? Postavite jih nam.

Danes lahko dobimo zelo veliko informacij o oknih, kje jih kupiti in kaj vse lahko od njih pričakujemo. Vsak prodajalec oken ima svojo spletno stran z vsemi informacijami, ki jih potrebujemo. Samo čas si moramo vzeti.