Zakaj imeti avto na plin?

Category Avto

Vsi, ki jih vsaj malo zanima avtomobilizem, so verjetno že slišali, da obstajajo vozila na alternativni pogon (sončna energija, elektrika, avtoplin, ipd.). Zakaj sploh razmišljati, da bi iz avtomobila, ki ga poganja bencin ali nafta, presedlali recimo na plin. Če bi se odločili za avto na plin, boste vsekakor veliko prispevali k čistejšemu okolju, saj so avtomobili na plin zaradi čistejšega izgorevanja bolj prijazni okolju, kot njihovi staejši bratje, kar pomeni, da tudi znatno manj obremenjujejo okolje.

Veliko voznikov zmotno misli, da bo potrebno predalati motor avtomobila, če se bodo odločili z avto na plin. To vsekakor ni res, saj gre pri  predelavi vozila zgolj za namestitev naprave, ki je dopolnilo že vgrajenemu bencinskemu pogonu.

Poleg večje ekološke ozaveščenosti, imajo vozniki, ki uporabljajo avto na plin, še eno bistveno prednost pred “klasičnimi” vozniki. Stroški vožnje so namreč pri uporabi pogona na plin bistveno cenejši. Če še vedno oklevate, morda tudi zaradi razloga ker vas skrbi kje se boste priskrbeli s splinom, ko bo le-tega zmanjkalo, vasnaj potoložaimo, saj se mreža črpalk, ki ponujajo avtoplin, veča iz dneva v dan.