MSI prenosnik

Gaming računalniki

Navdušenci nad računalniškimi igrami so med najzahtevnejšimi uporabniki računalnikov. Sodobne video igre namreč močno obremenijo sistem, predvsem procesor, delovni pomnilnik in grafično kartico. Preden se torej lotimo preganjati dolgčas v virtualnem svetu, se moramo opremiti z dovolj zmogljivim računalnikom. Tu ni le ene rešitve, temveč lahko izbiramo med različnimi možnostmi.

Gaming prenosniki

Med prenosnimi računalniki je v višjem razredu kar nekaj modelov povsem prirejenih igričarjem. Ti bodo morda izbrali MSI prenosnik, ki bo gotovo zadostil še tako zahtevnim uporabnikom. Pod to znamko namreč najdemo skorajda izključno igričarsko usmerjene modele, ki ne bodo imeli težav s poganjanjem sodobnih iger. MSI prenosnik je zato varna izbira za tiste, ki iščejo prenosni računalnik za igranje iger, ne glede na to, kateri model pravzaprav izberejo.

Seveda MSI prenosnik ni edina izbira v višjem kakovostnem razredu igričarskih računalnikov. Na voljo so še mnoge druge znamke in nekatere zelo cenjene serije, na primer ASUS ROG. Možnosti je dovolj celo za tiste najbolj izbirčne kupce. Edina izjema so tisti, ki se s prenosnikom ne bodo zadovoljili, temveč bodo posegli po stacionarnem računalniku.

Namizni gaming računalniki

Če se lahko opremimo z namiznim računalnikom, bo igričarska izkušnja verjetno še bistveno boljša. V tem primeru namreč nimamo posebnih omejitev – privoščimo si lahko poljubno velik zaslon, prav tako lahko točno odločamo o tem, katere komponente bodo poganjale naše igre. Zato so namizni gaming računalniki večinoma zmogljivejši od prenosnikov, ali pa vsaj nudijo potencial za nadgradnje.

V ponudbi so že sestavljeni igričarski računalniki, ki navdušujejo s celovitim kompletom vgrajenih komponent, pogosto pa so priložene tudi nekatere periferne naprave. Največji računalniški zanesenjaki pa se bodo seveda sestavljanja računalnika lotili sami – najboljši gaming računalniki so sestavljeni povsem po željah lastnika, to pa omogoča kar najboljši izkoristek vgrajenih komponent. V nekaterih primerih pa lahko z nakupom posameznih komponent tudi kaj prihranimo.