Brunarica

Hiša iz brun podjetja Vranešič

Category Nepremičnine

Gradnja lesenih hiš oz. brunaric se je začela že nekje 3000 do 3500 let pred našim štetjem, torej v starejši bronasti dobi. Prva hiša iz brun se je pojavila najprej v severnem delu Evrope, kjer je bil les, potreben za gradnjo tovrstnih hiš, človeku najlažje dostopen. Današnje brunarice so skoraj čisto enake oz. podobne tistim iz pred skoraj 5000 let in to kljub temu, da je razvoj gradbeništva izredno napredoval. Hiša iz brun podjetja Hiše Vranešič je grajena iz masivnega lesa, torej ravno tako, kot so to prvi počeli skandinavski Vikingi pred mnogimi leti.

Brunarice grajene iz masivnega lesa predstavljajo najbolj zdrav in naraven način življenja, ker je za njihovo izgradnjo uporabljen naraven material. Moderna ekološka miselnost je vse bolj naravnana v gradnjo lesenih masivnih hiš in ker so brunarice podjetja Hiše Vranešič v celoti izdelane iz najkakovostnejšega lesa, se jih uvršča v najvišji kakovostni razred, kljub temu pa še vedno v cenovni razred, ki je dostopen širši populaciji. Pri podjetju Hiše Vranešič priporočajo gradnjo masivne lesene brunarice, ker se brunarice lahko izdela zgolj do želene gradbene faze ali pa v celoti, ker bo arhitektura vaše nove masivne lesene brunarice prilagojena vašim potrebam in željam ter ker so brunarice grajene tako, da so unikatne, naravne in ekološke.

Prednosti masivne lesene brunarice naročene pri navedenem podjetju so: energetska učinkovitost, pri gradnji se uporabijo izključno naravni materiali, gradnja je hitra, živi se prijetnih naravnih aromah, protipotresna varnost je na najvišjem možnem nivoju, brunarice so odporne proti plesni ter uporabljeni les je sposoben sprejemanja odvečne vlage iz prostora in ga hkrati oddajati nazaj v prostor.