Potujte ugodneje

Iščete najbolj ugodno turistično agencijo?

Si želite na dopust, pa vam vaše finančno stanje ne omogoča tega, še posebej, ker ste si zaželeli mal več luksuza, saj si ga ne nazadnje celo zaslužite, glede na to, da ves čas samo delate? Glede na to verjetno iščete in bi radi vedeli, katera je poceni turistična agencija, saj bi na ta način radi čim bolj privarčevali.

Vendar pa postopek, da se išče katera je poceni turistična agencija, ni ravno najbolj pravilen. Na ceno seveda v prvi vrsti vpliva turistična destinacija, ki jo želite obiskati, nato tudi čas dopustovanja, cene so v spomladanskem in poletnem času praviloma čisto povsod višje, na ceno, ki jo boste morali odšteti, pa veliko vpliva tudi način rezervacije, koliko časa pred dopustom opravite rezervacijo, na kakšen način jo plačate, izjemno veliko pa tudi kraj odhoda.

Če izberete čas okoli jeseni ali zgodnje pomladi, se odločite za ultra last minute ponudbo, plačate z gotovino ali plačilno kartico in se odločite za malenkost bolj oddaljeno letališče, sem sodijo že na primer Benetke, Gradec, Salzburg in podobni, si lahko ceno znižate tudi za okoli 50 odstotkov, kar pa seveda ni ravno malenkost. Torej je vsaka turistična agencija, ki omogoča vse naštete prednosti, ugodna turistična agencija. Žal pa pri nas vsaka ni takšna, zato se najboljša turistična agencija poišče na navedeni način in že tako se lahko izredno zmanjša število agencij, pri katerih je sploh smiselno iskati primerno destinacijo in se celo kakor koli ukvarjati z najbolj primerno ceno.