Inverterska klimatska naprava Panasonic

Koliko vas bo stala klimatska naprava

Category Storitve

Ob vedno hitrejšem globalnem segrevanju, ki vpliva tudi na vedno bolj vroča poletja vedno se več ljudi zanima za nakup klimatske naprave. Po dostopnih podatkih je po raziskavah in ugotovitvah so cene klimatskih naprav v veliki meri odvisna od letnega časa, najcenejše pa naj bi bile v začetku jeseni.

Cene klimatskih naprav so odvisne tudi od zahtevnosti vgradnje, ki pa običajno ni vključena v samo ceno. Nekje najnižja oziroma bolje rečeno osnovna cen klimatske naprave, ki vsebuje zunanjo ter notranjo enoto ter daljinski upravljavec je okrog 800€. Osnovne cene klimatskih naprav se povečuje z močjo same naprave, ki je odvisna od velikosti prostora kamor jo boste montirali, ter tudi od samega proizvajalca naprav.

Montaža klima naprav ni ravno peka jajčk za zajtrk, zato stroka opozarja da montažo prepustite usposobljenim delavcem. Montaža vsebuje kar nekaj del na katere je potrebno biti pozoren, še bolj pozorni pa bodimo ko nam bodo tovrstne storitve zaračunali. Znesek nižji od dvesto evrov ni ravno najboljše zagotovilo o kvaliteti opravljene montaže. Če je le mogoče se odločite za ponudnika ki ponuja tudi montažo, cene klimatskih naprav bodo na prvi pogled lahko nekoliko višje, delo bo opravljeno kvalitetnejše , ob morebitnih reklamacijam pa ne boste naleteli na glas iz slušalke, ta številka ne obstaja.

Če ste torej letos že prepozni in če je vaše razpolaganje z denarjem omejeno, priporočamo da počakate do jeseni. V kolikor pa poletne vročine ne boste mogli premagovati brez klimatske naprave, pa naj cena ne igra ključnega faktorja.