Javna dražba in nakup stanovanja

Category Nepremičnine

javna dražbaDandanes ni lahko in enostavno kupiti stanovanje, sploh. Če nismo nasledili oziroma si ustvarili premoženja. Moramo prehoditi veliko kilometrike, obiskati kar nekaj bank za kredit, itd. In še vedno ni nujno, da nam bo uspelo. Lahko pa probamo drugačen način nakupa, kot je recimo javna dražba.

Stanovanja si seveda želimo, želimo si doma in glede na to, da ga ni tako enostavno kupiti, se bomo zanj morali potruditi. Ali pa tudi ne. Mogoče že imamo nekaj financ in smo pripravljeni tudi vzeti določeno vsoto kredita, kljub temu, pa morebiti za vsoto, katero imamo, ne najdemo ustreznega stanovanja. Res pa je tudi, da je zelo pomembno, kje iščemo in na kakšen način kupujemo. Če je naša odločitev javna dražba, potem vemo, da si lahko s pomočjo te olajšamo mnogo. Namreč, po ugodni ceni lahko kupimo stanovanje, ki bo zagotovo ustrezalo nam. Pred samo dražbo si ga seveda ogledamo in se tudi prepričamo o njegovi vrednosti, ter se odločimo, koliko smo zanj pripravljeni odšteti.

Javna dražba in nakup stanovanja sta lahko močno prepletena, saj lahko prav na javni dražbi kupimo želeno stanovanje. Kar pa je najboljše, pa je to, da nam verjetno zanj ne bo potrebno odšteti, kot bi sicer v  redni prodaji. Kar je seveda privilegij in ga je treba izkoristiti. Res pa je, da je odvisno tudi od števila interesentov in njihovih finančnih zmožnosti, kolikšna bo končna cena. Običajno pa je ta vedno pod vrednostjo predmeta.

Tako je javna dražba postala zelo priljubljen način kupovanja. Ne samo stanovanj, hiš, avtomobilov, ampak tudi vsega drugega, kar najdemo pod dražbenimi predmeti. Teh pa zna biti kar nekaj. Zato je dobro, da spremljamo aktualne dražbe, kajti morebiti se prav tam skriva naše stanovanje, ki ustreza tudi okvirjem naših financ. Super, mar ne? Zato nima smisla, da ne bi izkoristili te odlične priložnosti za ugoden nakup.