Sodobna navigacija vam olajša življenje

Category Uncategorized

navigacijske napraveSe še spomnite, kako smo potovali včasih? Kako smo vsaj en teden pred potovanjem vneto študirali različne zemljevide in atlase, iskali najboljše poti in si jih zapisovali ter risali na papir? Napredek tehnologije je k sreči omogočil, da je danes tega konec, saj lahko namesto polnega predala zemljevidov preprosto uporabljamo navigacijske naprave.

Najpomembnejša funkcija vsake je seveda ta, da vam poda jasna in točna navodila, kako čim hitreje in enostavno priti do cilja. Če bi se ozirali le na to, lahko seveda brez razmišljanja izberete katerokoli GPS napravo, jo namestite v avto in se odpeljete. Vseeno pa je dobro, da pred nakupom preverite še nekaj funkcij, ki vam lahko pomagajo pri odločitvi ter olajšajo potovanje.

Velike in male navigacijske naprave

Zelo pomemben del navigacijske naprave je seveda zaslon, ki je na voljo v več različnih velikostih. Razmislite, kako velik zaslon dejansko potrebujete. Najmanjši zasloni so velikosti 4,3 inčev oz. 10,9 cm, kar ustreza približni velikosti povprečnega pametnega telefona. Največji zasloni so osem inčni oz. v velikosti 20,32 cm, kar je malo manjše od običajnega tabličnega računalnika. Pri izbiri velikosti imejte v mislih tudi svoj avto – kam boste v njem namestili napravo in koliko prostora ji lahko namenite, da vas ne bo motila med vožnjo, ampak vam jo bo olajšala.

Nekatere navigacijske naprave imajo vgrajeno tudi funkcijo Bluetooth, kar pomeni, da lahko napravo povežete na zelo preprost način s svojim mobilnim telefonom ali slušalkami oz. zvočnikom in preko nje celo izmenjujete datoteke. Novodobne GPS naprave delujejo na operacijski sistem Android, kar pomeni, da omogočajo tudi uporabo številnih Android aplikacij. Preko njih lahko celo poslušate glasbo in napravo uporabljate za brskanje po spletu ter še mnoge druge namene.

Prednost pred pametnim telefonom

Seveda imamo danes že vsi pametne telefone, ki nam s pomočjo navigacijskih aplikacij prav tako lahko pokažejo pot. Vendar navigacijske naprave vseeno ponujajo kar nekaj prednosti.

Navigacijske aplikacije namreč telefon precej upočasnijo, hkrati pa izredno hitro spraznijo baterijo. Za prenos zemljevida potrebujete tudi povezavo z internetom, kar v tujini zna biti precej drago. GPS naprave torej prihranijo precej denarja in energije – tako vašemu telefonu, kot tudi vam.