Črne kartuše

Kaj paziti pri nakupu kartuš?

Category Trgovine

Pri nakupu kartuš za naš tiskalnik se lahko hitro zmedemo ob vseh izbiri. Na voljo imamo originalne in nadomestne kartuše, ki se razlikujejo po mnogih lastnostih. Nadomestne so dostikrat cenejše in jih lahko uporabljamo s katerim koli tiskalnikom. Originalne kartuše za tiskalnike pa imajo večjo zanesljivost in garancijo. Poglejmo si kaj so glavne značilnosti kartuš in na kaj moramo paziti pri nakupu.

Originalne kartuše

Med te štejemo kartuše, ki jih priporoča naš proizvajalec tiskalnika. Imajo oznako OEM in so narejene za popolno kompatibilnost z našo tiskalniško napravo. Z njimi tudi velikokrat dobimo večjo garancijsko dobo, kar je vedno dobrodošlo. Originalne kartuše za tiskalnike je tudi najlažje dobiti, saj so na voljo v vseh bolje založenih trgovinah. Imajo višjo ceno kot nadomestni proizvodi, vendar imamo garancijo proizvajalca, da bodo delovale brez težav.

Kompatibilne kartuše

Je najbolj ekonomičen način tiskanja, saj so take kartuše cenejše od originalnih. Veliko modelov ima tudi izboljšanje funkcije, kot so večja kapaciteta in možnost ponovne napolnitve. Z njimi ne dobimo garancije našega proizvajalca tiskalnika, ampak so najboljša izbira, če veliko tiskamo. Lahko se zgodi, da je kvaliteta črnila malo slabša, vendar to ne igra vloge za večino ljudi. Narejene so z strani različnih podjetij, ki preverijo kompatibilnost svojih izdelkov z našimi printerji.

Katere so primerne zame?

Nadomestne kartuše najbolj odlikuje:

Cenejše tiskanje

To je najbolj opazno pri veliki količini tiskanja. Take kartuše najbolj uporabljajo podjetja, kjer izris kvalitete črnila ne potrebuje biti najboljši za zadane naloge.

Originalne kartuše za tiskalnikeNekateri modele lahko napolnimo

Kartuše za tiskalnike, ki so nadomestne lahko kupimo tudi v takih izvedbah, katere lahko ponovno napolnimo. Res, da je naloga malo zamudna, ampak tako lahko še dodatno prihranimo pri pisarniških stroških.

Izboljšani modeli

Glavna prodajna točka takih kartuš je vedno neka izboljšana funkcija. Tako lahko najdemo modele, ki imajo večjo kapaciteto črnila ali druge prednosti.

Originalne kartuše imajo naslednje prednosti:

Kvaliteta barve

Najbolj primerne za visoko-kakovostno tiskanje, kjer zahtevamo največ od svojega tiskalnika

Boljša garancija

Originalni proizvajalci imajo dodatno garancijo na svojih kartušah, ki jih uporabljamo. Če bi se karkoli pripetilo printer med uporabo originalnih kartuš, ga lahko odnesemo na servis.

Preverjena kompatibilnost

Originalne kartuše lahko zanesljivo uporabljamo v svojem tiskalniku brez težav. Obenem imamo vedno na voljo vrhunsko podporo proizvajalca naše strojne opreme.

Najboljše kartuše so

V resnici ni zmagovalca, saj so obe vrsti kartuš uporabni za različne namene. Če se ukvarjamo s fotografijo ali želimo, da naši tiskalniki vedno proizvedejo najboljše slike, potem vam svetujemo originalne kartuše. Najbolje, jih je tudi uporabljati med garancijsko dobo tiskalnika, saj z njihovo uporabo uporabljamo napravo v skladu z navodili proizvajalca. Nadomestne kartuše pa priporočamo vsem podjetjem in uporabnikom, ki potrebujejo veliko količino tiskanja in kvaliteta ne igra bistvene vloge. Nadomestne kartuše lahko tudi uporabljamo pri vseh zahtevnih tiskalnih podvigih, vendar se lahko zgodi, da bo kvaliteta malo slabša, ni pa nujno, da bo temu tako.