Lepi nohti

Kako do lepih in čvrstih nohtov?

Category Lepota

Osnova za čvrste in lepe nohte je vsekakor pravilna nega nohtov, kar pa ne vsebuje zgolj samih nohtov, ampak negovanje celih rok, še na sploh pa kožice okoli nohtov. Nega nohtov se začne s samo analizo nohta, saj ni vseeno, kako se jih striže, ne kako in s katero pilico se jih pili in ne nazadnje niti s katerim lakom se jih bo polakiralo.

Ključnega pomena je tudi, kako svoje roke in posledično tudi nohte zaščitimo pri vsakodnevnih opravilih, kot je npr. pomivanje posode, kjer različni detergenti uničujejo naše nohte in roke. Pravilna nega nohtov vam vsekakor lahko pomaga do lepih in čvrstih nohtov, saj npr. že pravilno piljenje nohtov lahko prepreči možnost cepljenja nohtov. Pravilna nega nohtov vključuje piljenje, kjer se noht pili po vsej površini nohta in ne zgolj po konici, in sicer vedno le v eno smer, torej ali od leve proti desni ali obratno in nikoli naprej in nazaj, saj tako le še bolj odpirate konice nohta. Domača nega nohtov pa je lahko tudi s pomočjo različnih domačih pripravkov, kot so npr. mandljevo olje, izvlečki čajevca, ognjičeva krema, silicij in podobno.

Nega nohtov, ki so npr. od kajenja porumenili, pa je najbolj enostavna s pomočjo belilne zobne paste ali jabolčnega kisa, ki si ga vsakodnevno nanašamo na nohte. Torej, namesto da uporabljate drage preparate za lakiranje in utrjevanje nohtov ter urejanje obnohtne kožice, si raje privoščite sredstva in pripravke, ki so narejeni izključno iz naravnih materialov in sestavin.