Depilacija nog

Najboljša depilacija nog

Category Lepota

Noge si depilira že skoraj vsaka ženska.  Pomembno je, da si ženska z urejenim videzom depiliranih nog ustvari lepo in sproščeno podobo, sploh v poletnih mesecih, ko so noge razkrite. Ampak kakšno depilacijo nog izbrati?

Že dolgo velja, da je brivnik ena izmed najbolj enostavnih in hitrih metod depilacije, ampak ni najboljša, dlake se namreč hitro vrnejo, odvisno od posameznika. Poleg tega je tudi prisoten velik problem vraščenih dlačic, saj se pri britju z britvico te zelo pogosto vraščajo.

Prav tako se je potrebno, če imamo slučajno krčne žile, izogibati depilirati depiliranju z voskom. Edeni izmed najboljših in najcenejših načinov depilacije nog je tudi način depilacije z epilatorje. Sprva je to sicer kar boleče, odvisno od praga bolečine posameznika, sčasoma pa je bolečina manjša, saj se delno na bolečino navadimo, delno pa so dlake manj močne. Ob uporabi epilatorja je priporočljivo, da se redno dela piling kože, ker rado pride do vraščanja dlačic. Po epilaciji se je potrebno namazati z mandljevim oljem, da se koža pomiri.

Na depilacijo nog gremo seveda lahko tudi v salon, kjer nam dlake odstranijo z vosom in je izredno dobra in učinkovita metoda. Po rednih mesečnih obiskih nam dlake rastejo veliko bolj počasi in bolj na redko. Tudi bolečina ob rednem tretmaju sčasoma ni več prisotna.

Ampak dejansko je kar strošek, da moramo vsak mesec na depilacijo nog v salon.

Z voskom se lahko izvaja depilacija nog tudi doma. Kupi se namreč trakove z voskom, ki so učinkovita metoda odstranjevanja dlak. Pomembno je, da se dlačice pusti dolge nekje od 0,5cm do 1cm, saj krajših dlačic vosek ne more odstraniti. Depilacijske trakove se nato z rokami segreje, se jih prilepi na dlačice in potegne s kože v nasprotni smeri rasti dlačic.

Dlake si lahko odstranimo tudi s sladkorno pasto, ki pa ni tako poznana metoda.