nadomestitev zoba ustna medicina

Kako lahko nadomestimo izgubljeni zob?

Category Zdravje

Včasih se nam zgodi, da pri kaki nesreči oziroma čisto po nepotrebnem izgubimo zob ali pa tudi dva ali več. Takrat nam je sila neprijetno in pogosto ne vemo, kaj točno narediti. Nadomestitev zoba je sedaj naloga, ki jo moramo opraviti. Najprej se seveda posvetujemo z zobozdravnikom in z našimi bližnjimi, ki se jim je verjetno kaj podobnega že zgodilo in pogosto naletimo na popolnoma enak nasvet, naj si naredimo implantat. Implantati so pravzaprav nadomestni zobje, ki delujejo prav tako kot pravi zobje.

Nadomestitev zoba je pravzaprav zelo enostavna dejavnost, če seveda poznamo pravo rešitev. Implantati niso neka novost in so na trgu znani že kar nekaj časa. Implantati so rešitev za marsikoga, ki si želi ponovno imeti vse zobe na svojem mestu in se z njimi pohvaliti. Implantati so priporočeni tudi s strani zobozdravnikov, ki menijo, da ne gre za komplicirani poseg. Obenem pa trdijo, da ga ne smemo vzeti kar tako z rezervo in da se moramo vseeno določene stvari pozanimati vnaprej. Vedeti moramo, koliko časa bodo implantati terjali od nas, kaj vse moramo vedeti o njih, kako moramo z njimi ravnati, kaj so sploh implantati, kako delujejo, ali popolnima nadomestijo nas zob, za koliko časa, ali implantati lahko delujejo kot tujek v naših ustih …

Zobozdravniki pravijo, da so implantati prava rešitev in da nas ni potrebno skrbeti, da bi imeli zaradi njih kakšne nezaželene stranske učinke. Tudi ljudje, ki imajo že zobne vsadke, so tega mnenja in menijo, da so implantati dovolj kvalitetni in nemoteči, da jih z lahkoto lahko nosimo v naših ustih in da dajejo vtis pravega zoba.