Tajska masaža

Kako se počutite v lastni koži?

Category Storitve

Se počutite utrujene, izčrpane ali pa preprosto potrebujete sprostitev? Potrebujete sprostitev telesa in duha? Ena od možnih rešitev je sproščanje v wellnessu.

Če besedo wellness prevedemo v  dobro počutje, sproščanje ali pomirjanje, nam kaj kmalu postane jasno, da o wellnessu ne moremo govoriti samo kot o telesni vadbi, masaži  ali pa savni. Za svoje počutje se moramo potruditi tudi sami.

Vendar da bi ostali na optimalni ravni dobrega počutja, moramo tak stil življenja tudi živeti, ni dovolj le savna, masaža ali pa nekaj vadbe. Da bi se dolgoročno dobro počutili moramo optimizirati tako svoje telo kot tudi duha, saj sta oba povezana.

Zdravo telo je gibko telo, prožno in se pripravljeno soočiti z vsakdanjimi nalogami. Je močno, ampak hkrati tudi eksplozivno. Telo ima rado redne in uravnotežene obroke, kar se zrcali v redni in uravnoteženi prehrani. Odstotek telesne maščobe je nizek, z redno in urejeno prehrano pa se telo nauči sprejeti samo toliko energije kot jo porabi. Med bolj pomembne vrline zdravega duha pa sodita predvsem mirnost in sproščenost.

Eden od učinkovitih načinov sprostitve je prav gotovo tudi masaža. Masaž je več vrst, nekatere se bolj osredotočene na duha druge pa na telo.

Z masažo lahko odpravimo ali zmanjšamo bolečino v mišicah, sklepih ali v vezivnem tkivu. Masaža deluje pozitivno na krvni in limfni obtok, ter pozitivno deluje na splošnopsihofizično stanje. Telo se hitreje regenerira , koža postane bolj elastična, mišicam se povrne moč, sklepi postanejo bolj gibljivi, otekline se zmanjšajo, prag bolečine se zviša, masaža pa odpravlja tudi stres in napetost, ki pa sta lahko glavni vzrok za nespečnost.

Kot lahko vidimo ima lahko wellness velikanski vpliv na naše telo kot tudi na duha, ključni del wellnessa pa so tudi masaže, ki pa je ena najstarejših naravnih metod za izboljšanje človeških sposobnosti.