Fasada

Kako se sidra fasadne plošče?

Category Gradbeništvo

Zelo pomembno pri sami izdelavi fasade, še predno se začne izvajati izolacija fasade, je vprašanje, kako se sidra fasadne plošče? Torej, če želimo pravilen odgovor na vprašanje, kako se sidra fasadne plošče, je najbolje, da se obrnemo na strokovnjake. Zelo strokovno in profesionalno so usposobljeni vrhunski strokovnjaki podjetja Libela group.

Predno se izolacija fasade začne, si na spletni strani www.libelagroup.si oglejte odgovor na vaše ključno vprašanje o sidranju fasadnih plošč. Samo sidro mora biti vstavljeno tako, da je v isti ravnini z izolacijsko površino. Tako imenovana poglobljena sidra, so v tem primeru izjema.

Izolacija fasade je zelo odvisna tudi od pravilnega sidranja fasadnih plošč, zato je potrebno vsako sidro, ki se vidno maje, ali je preveč stisnjeno, nadomestiti z drugim, novim sidrom. Luknje, ki pri tem nastanejo, zapolnimo v fazi, ko poteka izolacija fasade kar z izolacijskim materialom. Odprtine, ki nastanejo zaradi majavega ali preveč stisnjenega sidra do premera 12 mm se smejo zapolniti kar s termoizolacijsko peno.

Da bo izolacija fasade dobro narejena, je obvezno, da je zadostna količina lepila na mestu, kjer bo sidro fasadne plošče. Zelo pomembno je tudi, da so sidra na pravilnih mestih. V ta namen obstajajo tipizirani načrti, kamor se sidra sidrajo. Zaradi vseh pomembnih faz, ki jih je obvezno upoštevati, predno se izolacija fasade lahko sploh začne, je dejansko res najbolje, če se obrnemo na osebo, ki je čim bolj strokovno in profesionalno usposobljena na tem področju in to zagotovo so strokovnjaki podjetja Libela group.