Poliglot - logo

Koliko lahko zaslužim s prevajanjem španščine?

Category Prevajanje

Zaposlitev je danes izredno težko dobiti na kakršnem koli področju. Zato vedno več ljudi išče možnosti, kako priti do zaslužka z delom od doma. Prevajanje španščine je tako dobra možnost za dodaten zaslužek z delom od doma. Seveda pa se kaj hitro človek, ki ima seveda sploh pred dispozicije, da prevajanje španščine postane njegov zaslužek, vpraša, koliko lahko zasluži s prevajanjem španskega jezika. Cene na trgu niso kaj hudo visoke, če pogledamo prevajalske agencije.

Poleg tega pa prevajalske agencije vedno bolj pričakujejo tudi, da ima prevajalec svoj s.p. iz katerega potem izstavi račun za opravljene prevode. Seveda pa s.p. takoj pomeni kar nekaj dodatnih stroškov na mesec, za katere je treba kar nekaj strani prevesti, šele nato pride na vrsto zaslužek.

Ko pogledamo pa še na to, da so cene za prevajanje španščine na trgu kar precej nizke, pa je jasno, da mora prevajalec prevesti kar nekaj strani na mesec, da pokrije stroške in nato še dobro zasluži. Večinoma se cene za prevajanje španščine vrtijo okoli 15 – 20 € na avtorsko stran, vendar je to cena, ki jo dobijo prevajalske agencije, ki seveda za posredovanje želijo imeti kaj od tega. Torej zadržijo kar nekaj svoje marže. Če prevajalec dobi tako tam od 10 – 13 € na avtorsko stran, morda 14 € ali za težja besedila okoli 15 € na stran, je torej lahko izredno vesel. Seveda pa to ne pomeni, da prevajanje španščine ne omogoča dobrega zaslužka. V kolikor gre za kakšen večji projekt, ki mimogrede niti niso tako redki, potem prevajalcu kaj hitro lahko kapne na račun tudi kakšen tisoč na mesec ali pa celo dva ali trije, če je hiter.