Koliko stane Facebook oglaševanje?

Category Storitve

dominatusZa vsako reklamo si večina želi, da bi plačala čim manj, pa da bi bila le – ta kljub temu kar čim bolj uspešna. Zmotno pa je mišljenje, da če bomo vložili zgolj veliko denarja in se obenem zadeve ne lotili na pravi način, da bo npr. Facebook oglaševanje uspešno. Koliko stane Facebook oglaševanje, ki je vredno tega, da se ga lotimo, se sprašujejo mnogi. Ta odgovor ni mogoče enostransko podati, saj je v veliki meri odvisna od nas samih oz. od tega kar želimo doseči, hkrati pa je dejstvo, da ni nujno, da bomo z zares veliko denarja dosegli več kot, če ga vložimo samo toliko kot je nujno potrebno.

 

Koliko stane Facebook oglaševanje je odvisno zgolj in samo od ponudbe in povpraševanja po vašem izdelku in / ali storitvi

Najvišjo ceno za Facebook oglaševanje boste plačali, če boste kupili fiksno oglaševalsko kampanjo. Ne počnite tega! Facebook oglaševanje mora biti prilagodljivo glede na razmere na trgu, saj so cene na klik za vaš izdelek in / ali storitev v določenem momentu nižje, drugič pa višje. Višja ali nižja cena je odvisna od tega, kako zelo je iskan vaš izdelek s strani uporabnikov tega socialnega omrežja. Bolj kot je iskan nižja je cena na klik. Zato najboljše Facebook oglaševanje ni tisto, ki ima najvišje cene na klik, ampak tisto, ki ima največ klikov in ker se število klikov iz meseca v mesec spreminja, se tudi cena na klik oz. mesečna cena za Facebook oglaševanje iz meseca v mesec spreminja.

Zato je najbolj primerno fleksibilno Facebook oglaševanje, saj se lahko mesečni strošek pri fleksibilni oglaševalski kampanji tudi poceni, hkrati pa ni nujno, da se sploh kdaj podraži, če sami tako ne želite, saj je možno omejiti najvišjo mesečno ceno. Vse kar se s takšno omejitvijo lahko zgodi, da ko je določeni mesečni znesek porabljen, da se za ta mesec oglaševalska kampanja začasno prekine, ali pa da se odločite, da dovolite višji strošek.