konopljino olje

Konopljino olje pomaga tudi pri osteoporozi

Category Zdravje

Danes je poznanih res kar veliko pozitivnih učinkov, ki jih konopljino olje prinaša ljudem. Po vsej verjetnosti vsi pozitivni učinki sploh še niso raziskani, so pa verjetno predvsem ženske, ki imajo težave z osteoporozo, zelo vesele, da so raziskave za to področje že naredili. Testirali so namreč, kakšne učinke ima konopljino olje pri osteoporozi.

V raziskavo so vključili ženske, ki so za to boleznijo že obolevale in so bile stare več kot 65 let. Testi so po treh letih pokazali, da je bila izguba kostne mase manjša kot pri ženskah, ki so tudi sodelovale pri raziskavi, vendar jim niso dali konopljino olje, temveč placebo. Nekaterim pa se je stanje celo izboljšalo, torej se jim je kostna gostota celo povečala. Razlog za to je pravzaprav povsem enostaven, in sicer če telo ne dobi dovolj esencialnih maščobnih kislin, potem je bistveno večja možnost, da bo ženska imela težave z osteoporozo.

Če do tega spoznanja ne bi prišli, potem jasno tudi ne bi prišlo do testiranja. Edina žalost pri vsem tem skupaj je ta, da se veliko žensk ne odloči za konopljino olje in to kljub težavam, ki jih pestijo. Še vedno gre v njihovi glavi za drogo, pa naj si bo industrijsko pridelana ali pač ne. Vsekakor pa vam drage gospe priporočam, da se raje odločite za konopljino olje kot pa za kakršna koli druga zdravila, ki so v končni fazi v največji meri narejena iz konoplje, torej je konopljino olje še vedno osnova izdelave sintetičnih zdravil.