Krožna žaga Hitachi

Krožna žaga za kamen mora biti zelo vzdržljiva

Category Trgovine

Danes je na našo srečo že toliko enih strojev in aparatov, ki nam omogočajo lažje življenje in predvsem omogočijo, da moramo vložiti bistveno manj energije, da dosežemo želeni rezultat. Predvsem so težka opravila okoli hiše, ko imamo opravka s trdimi materiali in za katera bi načeloma potrebovali izredno veliko moči in energije. Tako smo lahko zelo veseli, da se je pojavila tudi krožna žaga za kamen, ki nam omogoča obdelavo kamna po takih dimenzijah, kot si želimo, hkrati pa lahko naredimo tudi kakšno posebno obliko.

Zelo velika prednost, ki jo ima krožna žaga za kamen pa je tudi v tem, da  ima poseben nastavek za cevko, skozi katero teče voda na obdelovanca, s čimer se preprečuje prašenje oz. se ga v zelo veliki meri omeji. Prav tako je velika prednost tudi v tem, da lahko na obdelovancu naredimo tudi reze pod različnimi koti in načeloma je čisto vsaka taka krožna žaga na koleščkih, tako da je transport bolj enostaven.

Ker pa je kamenje izredno trdo, še posebej pa kakšni tlakovci, pa je tudi jasno, da mora biti taka krožna žaga izredno vzdržljiva, njena napetost je tam okoli 230 V, moč motorja okoli 2.200 W, premer rezalne plošče pa naj bi bil tudi čim večji, da se lahko list čim bolj hladi, in sicer naj bi bil okoli 300 – 350 mm, pri nekaterih krožnih žagah pa je lahko še več. Seveda pa velja dodati, da je taka krožna žaga bolj namenjena profesionalni uporabi kot pa domači.