Le najboljše pravljice za otroke in vas

Category Uncategorized

pravljice za otrokeIzbrati pravo pravljico, ki nima v tonu in pomenu prav nobene agresije, je kar velik zalogaj. Enostavno je pri nas preveč agresije, ki se prenaša tudi že v pravljice in potem ni nič čudnega, da so otroci vedno bolj agresivni, so preveč razigrani in to nasilje se pozna tudi kasneje v njihovem življenju. Nič čudnega, da se starši raje izogibajo pravljicam, saj bi jih morali najprej sami poslušati, da bi lahko šele pustili poslušati svojim otrokom. Vendar pa je danes drugače. Če želite zagotoviti svojemu malčku le najboljše pravljice za otroke, ki ne bodo imele nobene nasilne vsebine, potem poglejte projekt Lahkonočnic od A1 in našli boste le nove pravljice za otroke, ki jih še niste slišali. Seveda boste našli tudi tiste, ki ste jih sami tako radi poslušali, vendar pa boste našli tudi ogromno novih.

Tudi nove pravljice za otroke so lahko najboljše

Tudi če ste še tako prepričani, da današnje pravljice za otroke ne morejo biti več dobre, ker dobrih in primernih ni več, pa le poglejte na omenjeno spletno stran in našli jih boste. Sicer so bile najboljše pravljice za otroke že napisane, ampak pod peresom pravih ljudi nastajajo še danes. Izredno velika prednost teh pravljic pa je tudi v tem, da jih lahko vaši otroci tudi poslušajo, pripovedujejo pa jih pripovedovalci doma starejših občanov. Saj veste, kako umirjen je glas starejših, ki niso v vaši koži, ko ste že povsem na robu z živci in močmi, otrok pa to vaše stanje še dodatno izkorišča. Zato je celo veliko bolje, da te pravljice za otroke vaši otroci poslušajo in ne da jim jih vi berete, saj je velikokrat dosežen boljši rezultat, če pravljice berejo starejši in ne mladi starši.

Pravljicam prisluhnite tudi vi

Nič kolikokrat so mladi starši obremenjeni s številnimi problemi in izzivi, ki jih morajo rešiti čez dan in ves ta stres vpliva tudi na družino. Najkrajšo sicer potegnejo otroci, zato naj jih zvečer pred spanjem umirijo dedki in babice s svojim posebnim tonom glasu.