Ste ljubitelji nakita? Najdete ga celo na dražbah!

Category Uncategorized

javna dražbaDa, prav ste slišali. Če ste morda ljubitelj, zbiratelj ali pa enostavno želite prave diamante in vredne kristale dobiti po kar se da ugodnih cenah, je morda javna dražba pravi prostor za vas. Pri nas so sicer bolj znane po prodajah avtomobilov ter stanovanj, po tujini pa se vsekakor na dražbah znajde veliko več – tako rekoč skoraj vse. Na dražbah se je tako pojavilo že veliko nakita, bolj ali manj vrednega, ki pa je vsekakor pritegnil mnogo potencialnih modnih navdušencev.

Eden izmed teh kosov je tudi roza diamant, ki je smaragdni, 24,7 karatni diamant in je bil pred to prodajo v lasti Harrya Winstona sedaj pa je njegov lastnik Laurence Graff. Tukaj je tudi prišlo do svetovnega rekorda prodaje diamanta na novembrski prodaji Sothebyya v Ženevi leta 2010, ko se je slednji prodal za neverjetnih 46,1 milijona dolarjev. Še istega leta se je še en diamant, prav tako roza ampak v obliki zvezde, prodal za 83 milijonov dolarjev. Ta diamant je prav tako imel še višjo vrednost saj je 59,6 karatni in so ga zato tudi lahko prodali po toliko višji ceni.

Javna dražba pa vsekakor ni samo prodaja nakita in vrednostno izjemnih predmetov – predvsem pri nas gre v večini primerov za prodaje nepremičnin pa tudi avtomobilov. Ponudbe so namreč tudi za polovico nižje, če pride do druge ali celo tretje dražbe se znižajo še toliko več in tako prihranite še več denarja. Javna dražba je zato lahko dobra priložnost za tiste, ki še nimajo veliko prihrankov in si želijo do kakovostnih predmetov prodaje na čim lažji način. Seveda pa se v dražbe ne spuščajte brez prehodnega znanja – pozanimajte se o vseh dolžnostih ki jih imate, prav tako pravicah in si morda priskrbite tudi pomoč strokovnjaka, da vam bo svetoval pri delanju pravih odločitev.