lte omrezje

Mobilno omrežje ponuja nove hitrosti

Category Telefonija

Strokovnjaki ves čas raziskujejo in preverjajo mobilno omrežje, da bi le – tega kar čim bolj pospešili in dodali kar se da največ ugodnosti svojim uporabnikom. Da bi kar čim bolj ustregli svojim uporabnikom, so strokovnjaki pri podjetju Si.mobil razvili omrežje nove hitrosti, in sicer 4G oz. LTE omrežje. To omrežje nove hitrosti ponuja tudi do 10 × višje, kot do zdaj znana mobilna omrežja. To omrežje največje razlike ponuja pri igranju iger, prenosa video ali glasbenih datotek ter vsekakor tudi pri brskanju po internetu.
Strokovnjaki, ki so zadolženi za LTE omrežje, si neprestano prizadevajo, da bi vam kar čim bolj ustregli pri vaših željah, to je pri hitrosti odzivnosti tega omrežja. Do sedaj so uspeli doseči, da je hitrost omrežja 150/50 Mbit/s, kar omogoča že izjemno hitre in učinkovite prenosa podatkov preko svetovnega spleta.
Pametni telefon, ki ima možnost, da vklopi to omrežje, bo prenašal datoteke tudi do 10 × hitreje, kot telefon, ki omogoča zgolj 3G. Poleg samega telefona, ki omogoča LTE oz. 4G omrežje, je potrebna tudi USIM kartica. Ta kartica je novejši tip SIM kartice, katera zaradi najnovejših tehnik omogoča večje hitrosti prenosa datotek ter brskanja po internetu. Ta kartica je na voljo pri ponudnikih v mini, micro in nano izvedbi. Ponudnik pa vam bo menjavo stare SIM kartice za novo opravil brezplačno.
Hitrost omrežja je odvisna tudi od paketa, ki ste ga zakupili pri ponudniku ter od opcij, ki jih imate ali nimate vklopljenih na svojem telefonu. Poleg tega je dobro omrežje odvisno tudi od tega koliko uporabnikov ga trenutno uporablja, od lokalnih pogojev, zasedenosti samega omrežja in programske opreme vašega telefona.