tip masaže ayurvedska masaža

Nam masaže lahko rešujejo sprotne težave z zdravjem? Vsekakor!

Category Zdravje

V času, ki ga živimo, je veliko napornega dela, ki na nas pusti trajne posledice, predvsem na našem zdravju. Zato je potrebno, da poskrbimo za naše življenje, da je kljub napornemu ritmu še vedno kvalitetno. Privoščiti si torej moramo kako sprostilno dejavnost. Med njimi so zelo priljubljene masaže, ki si jih v današnjem času lahko privošči prav vsak izmed nas. Vendar pa vsaka masaža ni za vsakogar.

Ayurvedska masaža je npr. tip masaže, pred katero se moramo pozanimati o več rečeh v povezavi z našo osebnostjo ter z našim telesom in tudi duhom. Sicer pa je ayurvedska masaža ona od novejših oblik masaž v našem okolju, ki je ob pravilni uporabi zelo kvalitetna in lahko zelo vpliva na kvaliteto našega življenja oziroma našega zdravja. Ayurvedska masaža je nastala na področju Indije, od koder izhaja veliko kvalitetnih oblik zdravljenja ljudi. Ayurvedska masaža temelji na filozofiji ayurvede.

Ayurveda je veda o življenju človeka, ki v ospredje postavlja človeka, ki je sestavljen v celoto s pomočjo zdravega telesa ter tudi duše. Preden torej ayurvedska masaža vstopi v naše življenje, se moramo pozanimati, kdo v resnici smo, kateremu tipu človeka pripadamo. Če bi namreč brali filozofijo, ki vodi ayurvedo, potem bi izvedeli, da se vsi ljudje ne pripadamo istemu tipu. Vsak človek je že tako zase svet in tudi po ayurvedi je tako. Šele takrat, ko natančno vemo, kdo smo, lahko začnemo pravilno upravljati s svojim telesom in posledično tudi z duhom. Ayurvedska masaža je v tem trenutku tudi prava izbira za nas.