Polaganje stenskih ploščic

Ne samo izbira stenskih ploščic, pomembno je tudi njihovo polaganje

Category Gradbeništvo

Odločitev, katere stenske ploščice izbrati za naš dom, ni lahka. Na trgu imamo ogromno izbiro ponudbe, zato je dobro da se najprej odločimo kakšen slog stanovanja si želimo imeti. Pri nakupu stenske ploščice je pomembno tudi polaganje stenskih ploščic.

Stenske ploščice so večinoma keramične. Kakšne bomo izbrali, je odvisno od tega kakšne želimo imeti, za kakšen slog stanovanja smo se odločili, kakšne barve so nam všeč in pa koliko denarja smo pripravljeni odšteti zanje. Skoraj zagotovo jih vsak kupi za kopalnico, če pa jih bo imel tudi v drugih prostorih stanovanja, pa je odločitev posameznika.  V drugih prostorih stenske ploščice služijo večinoma kot okras in so dekorativnega pomena. Ni pomembna samo izbira in cena  ploščice, ampak tudi polaganje stenskih ploščic. Naj bodo manjše ali večje, to delo je zahtevno in od polagalca zahteva natančnost in preciznost.

V kolikor želimo, da je prostor oziroma kopalnica lepa, morajo biti tudi ploščice lepo položene. Položene morajo biti v isti liniji, naravnost, ne pa tako, da so ene bolj pomaknjene noter, druge pa ven. To se s prostim očesom opazi in ne izgleda lepo. Keramoteka je eden izmed salonov keramike, ki nudi pester izbor stenske ploščice, tako se prav za vse okuse in sloge nekaj najde. Tudi cene so različne, od cenejših do dražjih. Ta salon nudi individualne posvete svojim strankam, zato se je potrebno pri njih predhodno naročiti. Nudijo pa poleg tega še kvalificirane polagalce keramike. Če pri njih kupimo ploščice in se hkrati odločimo še za polaganje ploščic, potem nudijo 12,5% znižanje skupnega zneska.