Spalnica Prevc

Nekaj nasvetov za popolne spalnice

Category Pohištvo

Umirjenost, udobje in privlačen dizajn so samo tri odlike popolne spalnice. Zaradi napornega vsakdana vsi želimo imeti prostor za popoln počitek, odmik od skrbi in sprostitev. V njem se bomo dodobra spočili in razvedrili. S samo petimi koraki lahko ustvarite odlično vzdušje za malo denarja. Najprej se osredotočite na udobje in funkcionalnost, šele nato pa še na vizualno privlačnost in moderne oblike. Novo pohištvo izberite glede na velikost, obliko ali dizajn prostora. Vse elemente prilagodite sobi in ne obratno.

Tla, stene in strop

Opremo vaše spalnice izberite glede na samo obliko in prostornost sobe. Trenutno so popularnE bolj bazične barve, kot so siva, rjava, modra in zelena. Svetle odtenke izberite za strop in stene, temne odtenke pa za preproge in barvo tal svoje spalnice. Razmišljajte o tem, kateri odtenki vas pomirjajo in kateri poživijo. Popularne so postale tudi stenske nalepke s posebnimi napisi ter foto tapete. Sporočilo obeh naj bi bilo v resnici bolj motivacijske narave, saj tako ustvarite resnično unikatni pridih. Če vam je tovrstna dekoracija za spalnice ali druge prostore všeč, je dobra novica ta, da so cene zelo ugodne.

Udobna, velika in razkošna postelja

Čim ste izbrali različne barve in materiale za okrasitev tal in sten, se morate osredotočiti tudi na največji element vaše spalnice – posteljo. Slednja je osrednji element, ki povezuje ostalo pohištvo. Na njej boste preživeli velik del svojega dneva, zato naj bo velika, visoka in udobna. Raje izberite dražjo in bolj masivno izdelavo, saj boste tako na dolgi rok več privarčevali. Kupite raznobarvno posteljnino, različne vzglavnike in odeje. Kvalitetna vzmetnica vpliva na dolžino in kvaliteto spanca, zato investirajte v dražjo in razkošnejšo različico.

Privoščite si masivne omare

Nikoli ne morete imeti preveč prostora za shranjevanje. Poleg postelje, vaša spalnica potrebuje veliko omar in komod za shrambo vaših oblačil in dodatkov. Pri nakupu omare preverite, kako gladko se zapirajo vrata in predali. Preverite tudi debelino in trdnost zadnje stene. Predale odprite in si oglejte vodila za mehko odpiranje in zapiranje predalov. Pri izbiri omare preučite, koliko obešalnikov in koliko polic potrebujete, večja, kot je omara, manj malenkosti boste imeli razstavljenih po tleh in odlagalnih površinah spalnice.