Nočna lučka

Nočna lučka je sinonim za nadležno reklamo

Category Trgovine

Kadar slišim besedi ‘nočna lučka’, me kar zmrazi. In to ne od nekdaj, ampak le v zadnjem času, saj je na enem izmed znanih slovenskih radijev konstantno reklama za nočne lučke in verjetno tudi ostale lučke. Takrat po navadi vedno predstavim radijsko frekvenco ali pa radio kar ugasnem. Tako ali tako ne bom slišala nič novega. Je pa verjetno po neki marketinški logiki to dobro, ker imam njihov oglas zasidran v podzavest. Kljub temu, da se namreč vztrajno upiram, da bi šla pogledat na tako opevano spletno stran, bom očitno vseeno mogla požreti besedo in ponos in klikniti tja. Članek je treba napisati do konca in potrebujem idejo, kaj naj pišem v primeru, ko je osrednja tema nočna lučka.

Pa se je zgodilo. Kliknila sem na njihovo spletno stran in videla, v čem je bistvo. Dejansko je tudi to nočna lučka. Je pa zanimiva ideja, moram priznati. To je napihljiva solarna svetilka, ki je zelo lahka in tudi vodoodporna. Namenjena je za vsestransko uporabo, saj je zložljiva in zato se lahko pospravi praktično kamor koli. Lahko jo nesemo s sabo na kampiranje ali taborjenje, naredimo dekoracijo iz njih za večerne zabave na prostem, priročna pa je tudi takrat, ko zmanjka električne energije.

Ker je njena posebnost v tem, da se napaja s sončno energijo, jo lahko uporabljajo tudi ljudje v državah v razvoju, kjer še ni dostopa do električne energije.

V spletni trgovini je na voljo več različic nočne lučke. Na voljo je ena, ki je namenjena bolj za nujne primere, druga različica spreminja barvo in tako naredi določen ambient bolj privlačen, spet tretja ima videz sveče. Najnovejša verzija je še posebej vzdržljiva, saj sveti tudi do 18 ur. En primer take lučke si lahko ogledate tukaj.

Ker bi tudi v hiši, ki jo obnavljava, prišla prav nočna lučka, sem postala njihov potencialni kupec. No, očitno je tista nadležna reklama dejansko dosegla svoj namen!