praznovanje-rojstnega-dne2_dominatus

Praznovanje rojstnega dne

Category Živali

Praznovanje rojstnega dne je za otroke velik dogodek, za starše pa vsako leto večji stres. Treba je poiskati primeren prostor, povabiti otroke, uskladiti urnike, po možnosti ne ponoviti programa iz prejšnjega leta ali ponoviti programa, ki ga je pred kratkim pripravila Titova mama.

Na srečo je ponudba za praznovanje rojstnih dni vsako leto večja, celo tako zelo se je razmahnila, da se človek pogosto niti ne znajde več. Pozimi smo zaradi vremena vsi malo omejeni, medtem ko pa so pomladni, poletni in jesenski mesecih najbolj primerni za praznovanje rojstnega dne kje na prostem, na svežem zraku, s kupom aktivnosti in po možnosti v družbi živali.

Praznovanje rojstnega dne izven doma

Rojstnodnevne zabave za otroke izven doma so postale najbolj priljubljen način obeleževanja rojstnega dne, saj starši ob obilici drugih obveznosti in vsakopopoldanskem taksiranju otrok na različne dejavnosti, enostavno ne zmorejo več organizirati še velike otroške zabave. Nekateri doma nimajo ustreznega prostora, nekaterim pa se po končani zabavi enostavno ne da pospravljati nereda.

Zato je na koncu veliko bolj enostavno, da se starši slavljenca s specializiranim ponudnikom dogovorijo za termin in program, povabijo otroke in jih za nekaj ur prepustijo animatorjem.

Po Ljubljani je za praznovanje rojstnih dni na voljo ogromno možnosti, večina otrok pa najraje plava ali igra bowling. Ogromno je tudi povpraševanja po otroških rojstnodnevnih zabavah z živalmi.

In tudi v tem zadnjem primeru ponudba v Ljubljani ne razočara, saj se možnosti kar precej. Nekateri ponudniki so bliže, nekateri so bolj oddaljeni, prav vsi pa običajno nudijo crkljanje z živalmi, druženje z njimi, veliko pa jih nudi tudi jahanje in druge spremljevalne aktivnosti.

Praznovanje rojstnega dne s konji

Tudi za praznovanje rojstnega dne s konji je na voljo več možnosti in programov. Nekateri vljučujejo samo jahanje, drugi še streljanje z lokom, tretji tudi lov na skriti zaklad. Tovrstno praznovanje je najbolj primerno za otroke nad pet let. Cenovno se praznovanja s konji gibljejo nekje od 100 pa tja do 200 EUR, odvisno od trajanja in izbire programa.

Starši morajo ponavadi zagotoviti prigrizke in torto, za vse ostalo poskrbijo animatorji. Medtem ko se otroci zabavajo, gredo lahko starši skupaj na kavo ali vsak o svojih opravkih.

Na ta način so starši razbremenejni, otroci pa se zabavajo. In ne samo to, spoznajo tudi marsikaj zanimivega o konjih, nekateri sploh prvič sedijo na konju, predvsem pa so na svežem zraku, v naravi in aktivni. In ravno to je tisto, kar naveč šteje.

Več o praznovanju rojstnih dni najdete tukaj.