rent a car, najem avta

Zavedajte se pomembnosti zavarovanja pri rent a carju

Category Avto

Dobro se zavedamo pomembnosti varčevanja, še posebej v današnjih časih, vendar pa je v določenih primerih veliko bolje, da ne varčujemo preko vsake mere. To še posebej velja v tistih primerih, kjer so lahko finančne izgube zaradi varčevanja bistveno večje, kot je izguba zaradi plačila določene cene. Tak primer je na primer pri najemu vozila, kjer nikakor ni varno varčevati na vsakem koraku, saj nas lahko strošek zaradi škode res grdo udari po žepu.

Rent a car ponudnik škode jasno ne bo prenesel nase, ampak jo bo naprtil najemniku, zato za rent a car zavarovanje nikakor ne varčujte. Še najbolje je, da se za rent a car zavarovanje vzame kar v polni meri, saj se drugače lahko zgodi točno tisto, kar ni zavarovano in kljub temu, da ste plačali zavarovanje, vam le – to ne bo nič koristilo, kar se največkrat dejansko zgodi. Razlog, zakaj prihaja na rent a car opcijah do veliko poškodb vozil v tujini ali v neznanih mestih, je ravno v nepoznavanju cest in prometne ureditve, poleg tega pa so vozniki v določenih krajih lahko tudi posebej agresivni, ali pa vozijo skoraj da povsem prosto, kot da ne bi obstajala nobena pravila.
Zato, če že vam kaj toplo svetujem in tudi večinoma vsaka agencija za rent a car, potem je to polni kasko. Najhuje namreč je, da ves čas ko vozite, razmišljate samo o tem, kaj vse se vam lahko zgodi, koliko denarja lahko izgubite in po možnosti zato raje prevozite manj kilometrov, kot bi jih sicer. Raje si privoščite manj luksuza in polni kasko.